fredag 22 november 2019

New York fredag 22 november 2019

Vi sov mycket gott hela natten och gick ner och åt frukost vid halv åtta. Frukostbuffén var riktigt bra. Vi åt var sin croissant, bacon och äggröra och amerikanska pannkakor med Nutella. Gott! Kaffet var också riktigt bra!
Vi var spända på att komma iväg så vi dröjde inte vid frukosten utan gick bara upp och hämtade väskorna och sen gick vi ut på stan. Vädret var lite grått men det var riktigt skönt promenadväder. Målet för dagen var att vi skulle ta oss söderut mot restaurang Tribeca Grill där vi hade bokat bord kl 3pm. Vi hade tänkt ta oss ända ner till Memorial Park om tiden räckte ända dit. Det visade den sig inte riktigt göra... Nåja, vi gick från hotellet de få metrarna till Times Square och sedan gick vi längs Broadway nedåt en bit och följde sedan 5th Ave.
Ungefär vid Flat Iron building kändes det lagom att stanna och ta en fika. Hittade ett trevligt fik/konditori Le Quotidien, där vi en trappa upp drack kaffe (Stefan) och (Earl Grey, Charlotte) och åt en bamsestor jättegod Semleliknande Doughnut som man bara orkade knappt hälften av.

Färden tog oss vidare mot Union Square, där vi först kollade in var restaurang Union Square Café, där vi bokat bord till lördagen låg, provade skor på Dr Martens och jackor på Scotch & Soda. Vi gick vidare genom marknaden på Union Square, där vi bl.a. provade vin från en producent från Long Island! 
Därefter Greenwich Village där vi slank in på en vinshop som förde bla braiga viner som Doamaine Rollin😊 och strosade förbi Ottos Tacos😃 i ett skön statsdel!
Det regna så smått men det var egentligen inte förrän vi befann oss i Little Italy som det började regna på allvar. Hmm.. en öl och kanske en pizzaslice skulle inte sitta fel nu, tänkte vi. Vi gick en stund och slank sedan in på en italiensk pub med ett förvånansvärt bra utbud av öl. Vi beställde en pizza Margarita (en som var förvånansvärt liten men mycket god, som vi delade på) och varsin lokal öl. Från KCBC i Brooklyn, NY en stout Doughball Destroyer till Stefan och en IPA från LIC Beer Project i Queens NY, Beer without Beards till Charlotte. Innan vi gick därifrån blev vi nyfikna på och delade på en Founders KBS Stout. God! Founders har blivit en riktig favorit!! (Särskilt hos Stefan😊)

Det regnade fortfarande rätt rejält när vi gick därifrån så vi ringde till Tribeca Grill och frågade om vi kunde komma tidigare. Det gick bra så vi beslutade oss för att skippa Memorial och gå direkt till restaurangen. Det tog oss ungefär en halvtimme att ta oss dit.
Vi beställde vår vana trogen ett glas champagne, Heidsieck Grand Reserve NV, medans vi browsade bland vinerna i den omfattande vinmenyn. 
Vi tänkte oss pasta och till det beslutade vi oss till slut, med hjälp av restaurangens sommelier, för en amerikansk Chardonnay, 2013 Ceritas från Pinnacle Vineyards Santa Cruz Mountains. Ett absolut torrt vin med doft av tropisk frukt och fet mineralitet. Smaken var mineraliskt med lite för torr frukt. Ett skapligt vin med för lite frukt. Pastan blev för Charlotte, Spaghetti with tiger shrimp, heirloom tomatoes & fresh parsley och för Stefan, Safron Rigatoni, oxtail, pine nuts, parmegiano-reggiano
Vi avslutade middagen med dessert. Tribeca Sundae, hot fudge, caramel & brownie bits (galet god och galet mäktig) och en Grappa Nardini (fyllig och god men på tok för stor och som därför lämnades nästan orörd).

När middagen var avslutad, hade också regnet avtagit och vi beslutade oss för att promenera tillbaka hem till hotellet. Det tog kanske två och en halv timme, men då stannade vi också ett par gånger för att... pausa... (blev en dyr öl för vi drack inte upp, plus att vi senare såg att vi fått betala för någon annans, mycket dyra, drinkar...)

Det var en rejäl dag. Vi gick ut ungefär halv nio på morgonen och var tillbaka på hotellet straxt före sju på kvällen, där vi avslutade dan med varsin IPA och en påse chips. Vilken fantastisk dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar