torsdag 21 november 2019

New York torsdag 21 november 2019


 
Efter en lyckad Duemani-provning kvällen innan var det skönt att sova lite längre, då flyget till NY avgick 12:25. Vi var på Arlanda i god tid för vi tänkte äta frukost på SAS-loungen vilket var en total besvikelse med en torftig buffé med bl.a. färdigskivad ost som var torr, pressad skinka å annat 'billigt' som mer hörde hemma på gamla ESSO Motor Hotell. Vi brukar börja våra resor med ett glas Champagne men här fanns det bara typ Cava med förklaringen att folk stal med sig Champagnen. Fy SAS va dåligt!! Nåväl vi gick därifrån, rejält besvikna, och gick bort till Pontus In the Air som aldrig gör oss besvikna. Vi delade på en liten flaska Charles Heidsieck Reserve som var god med gula äpplen och bra syra. Charlotte åt en Croque Monsieur, som hon lovprisade och Stefan åt en härlig Räkmacka. Nöjda blev vi kvar där ett tag å bara njöt av måltiden. 
Resan på drygt 8 timmar var mycket bekväm med gott om utrymme, bekväma stolar, filmer, fyra rätters middag, skapligt vin och bra service.

Först blev vi serverade Champagne Gosset Grande Reserve NV, därefter tog Lotta en Herb & Tonic och Stefan tog ett glas 2013 Churchill's LBV till det serverades varma nötter

Något senare fick vi en starter serverad bestående av Kalix Löjrom med Creme Fraiche, gräslök med krispigt bröd med Champagne Gosset för Stefan och Rökt renstek salami, picklad Shimeji svamp, lagrad västerbottenost, lingon och smulat rågbröd med 2016 John's Road Motley Bunch från Barossa Australien som följeslagare för Lotta. 

Till huvudrätt valde Stefan Kalkon med Rädissås, potatispuré, friterad lök, kålrot och tranbär med 2017 Herdade de Sao Miguel från Alentejo Portugal. Lotta tog Pulled Hjortpuck med potatisbullar och gräddsås och valde också det portugisiska vinet. 

Mellanrätten bestod av två sorters ostar, en hård och en krämig blåmögelost som svaldes ned med 2013 Churchill's LBV.

Desserten blev Brownie med blåbärscréme för Lotta och Pärontosca för Stefan och 2013 Churchill's LBV fick hänga med.

Alltsammans fick slinka ned medans några filmer konsumerades. Mat och dryck var väl kanske inte top notch, men det var trevligt, mysig och otroligt avkopplande.
8 timmar flöt på rätt snabbt å det var en bra dag på flyget😊. Framme på Newark så blev det att köa, men det tog typ bara 1 och en halvtimme så var vi ute i den väntande bilen som tog oss direkt till hotellet på Manhattan, trots lite bilköer, vid 17 tiden. 
Efter en snabb incheckning på det moderna men mysiga hotellet så tog vi oss några kvarter till hamburgerrestaurangen 5 Napkin på 45th och 9:e. Det var en så skön känsla att kliva in i en varm, mysig och fullproppad restaurang med ett härligt sorl. Turligt fick vi ett hörnbord i en soffa med utsikt över lokalen. Det blev varsin Bacon Cheddar Burgare och Sötpotatis Strips. Till det drack vi en Stone IPA och en Founders Porter. Det hela var mycket gott även om det var lite mycket bröd...och Founders fortsätter att leverera😊
Efter det släntrade vi typ hemåt men hann med ett besök på Aldo Sohm Wine Bar på 151 W 51:a. En 'fin' vinbar med svindyra viner i halvbra vinlista. Vi valde 2017 Concreto Malbeck från Zuccardi Mendosa Argentina och 2016 Akutain Crianza Rioja där Riojan var syrlig och sträv och fruktlös och malbecken var fruktig, fyllig med bra doft och smaken strävt fruktig. Två rätt trista viner till ett alldeles för högt pris. Vi drack inte upp och gick sen den korta vägen hem till hotellet och typ kl 8 (kl 2 på natten svensk tid) sov vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar