måndag 25 november 2019

New York måndag 25 november 2019

Efter sedvanlig frukost gick vi en sväng i det soliga men lite kyliga vädret på Broadway, upp mot Central Park, där vi gick in i parkens sydligaste del, bort mot 5th Ave och fönstershoppade i alla 'fina' skyltfönster. Vi gick ned mot 'vår' gata (50th) där vi svängde in och satt oss på ett fik i närheten av hotellet. Sen blev det lite väntan på beställda shuttlen som kom en dryg halvtimme sent på grund av trafiken. 
Nåväl färden till flygplatsen gick bra och vi checkade in väskorna i god tid innan avgång. Vi strosade omkring lite och delade en pizza Margerita och drack en förvånansvärt god (och stor!) Samuel Adams IPA. Flygresan gick bra och vi landade i Stockholm typ 08:30 den 26:e och efter lite väntan på väskorna och strul med olycka på E4:an så var vi väl hemma på Tegnèr typ 10:30.
Resan till New York har varit skön och avslappnad med god mat, god dryck och fascinerande intryck av en stad där det är otroligt mycket folk, överallt, hela tiden. Människorna är vänliga och vi kände oss aldrig det minsta rädda då vi gick genom Manhattan sent på kvällarna. Det var ingen vinresa som vi är vana vid, där finns ju dåligt med producenter, även fast det finns ett 10-tal ute på Long Island med skaplig kvalitet men med skyhöga priser. Att dricka vin i New York blir dyrt, på de vanliga barerna och restaurangerna är priset på bra vin högt prissatta och på de bättre vinbarerna blir priserna löjligt höga. På de bättre restaurangerna är vinerna högt prissatta men inte jättemycket dyrare än hemma i Sverige. Exempelvis besöket på Union Square Café där vi drack en otroligt god Zinfandel från Ridge som var mycket bra prissatt. NY för oss är att upptäcka och utforska de olika stadsdelarna i staden med dess charm och hitta bra mat- och ölställen. NY gör bra öl!!
Vi känner oss utvilade, inspirerade och vill tillbaka till våren (kanske) för att utforska, inte bara Manhattan utan andra delar av NY.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar