lördag 23 november 2019

New York lördag 23 november 2019

Upp typ 06:00 och tog en långfrukost på hotellet med bloggning. Vid 8-draget var vi på väg mot Central Park i det kyliga men soliga vädret. Otroligt mycket folk som joggar, går, cyklar och är ute med sina barn och hundar. 
Efter en mycket skön promenad runt parken gick vi in på 5th Ave förbi The Plaza (ni vet...hotellet i Ensam hemma) och vidare förbi alla 'fina' affärer ned mot Time Square, en fika innan vi gick upp på vårt hotell för lite ombyte inför eftermiddagen och kvällen. 
Vi var lite lunchsugna så vi gick några kvarter till New York Beer Company på  West 44th. En mysig, imponerande lokal med julpyntning och personal som var mycket trevlig. 
Lotta tog Cloudbusting DIPA från Grimm Artisinal Ales i Brooklyn NY och Stefan en Founders Porter Grand Rapids till Chicken Wings och Fries. Det var mycket trevligt och opretentiöst och innan vi gick blev det en Oatmeal Stout Nitro från Founders. Klockan var typ 14 när vi lämnade NYBC och planen var att promenera ned mot kvällens middag på Union Square Café, vid Union Square. 
Vi släntrade ned längst Broadway i sakta mak och slank in på Macys. Denna gigantiska shoppingyta i flera våningar där man får känslan av utförsäljning och dålig smak även fast alla lyxmärken fanns där. Det var så mycket människor att vi var tvungna att snabbt ta oss ut ur byggnaden...usch!! 
Med lite tid kvar till middagen satte vi oss på en typ öl/vinhall, The Smith, lite längre ned på Broadway. En jättestor kakelinklädd 'hall' med massor med långbord och några vanliga bord. Vi satt oss i baren och tog varsitt glas vitt. 2017 Bouchard Bourgogne och 2017 Hahn SLH Central Coast Kalifornien och till det en tallrik Potato Chips Blue Cheese Fondue. Vinet hade mer att önska och tilltugget vill jag inte ens nämna. Svinhögt prissatta viner och tilltugg som såg och smakade hmm, men trevligt ändå i allt sorl och stim😊. 
Bara ett stenkast därifrån ligger Union Square Café dit vi anlände någon minut innan 17. Vi kom in i en underbart varm lokal med härlig skön och lugn stämning. Vi fick vänta på vårt bord så vi beställde 2 glas 2017 Ridge Three Valleys från Sonoma County i Napa Kalifornien...och äntligen...ett vin med stor fruktig fatig doft och mörka bär. Smaken var fyllig, lätt strävt och balanserad syra. Ett fylligt kraftigt vin med koncentrerad fruktsötma men ändå elegant. 
Vi blev anvisade vårt bord en trappa upp på en typ terass där vi satt jättebra. Som en liten aptitretare fick vi Oliver med Fänkålsfrån och Bröd. Vi bestämde oss snabbt för Dry Aged Rib Eye, Caramelized Shallot, Mashed Potatos och Brussels Sprouts samt Beets med Spiced Youghurt och Crispy Shallots. Vinet till blev samma vin som till fördrinken men 2013 Ridge  Three Valleys som hade samma kraft och syra men med större elegans, ett underbart vin som var perfekt till maten. 
Till dessert blev det Pumpkin Pie, Candied Pecans, Whipped Cheesecake, Mandarin Sherber och till det Nardini Mandorla, som som INTE var en grappa, med balanserad mandarinsmak. 
En underbar middag med perfekt professionell service i en soft och avslappnad stil. Stämningen var relaxad, som exempelvis paret som åt middag och kollade Amerikansk Football på telefonen😁. 
Nöjda men rejält trötta gick vi Broadway upp till Time Square genom ett hav av människor och enorma hysteriskt psykedeliskt blinkande skärmar som spottade ut sina budskap, fascinerande. Trötta men nöjda med dagen somnade vi ovaggat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar