söndag 24 november 2019

New York söndag 24 november 2019

😞
Vi vaknade tidigt idag också, typ 5am. Jaha, det var dags för... frukost, packa, liten promenad och så shuttle till flygplatsen. Trodde vi! Men ne-hej, sms från SAS: Flight cancelled!! Ett par timmars stök med ombokning av flyg, shuttle och bokning av en extra natt på hotellet, kunde vi pusta ut när det gällde återresan. Så vad hittar vi på idag då? Grått, mörkare grått, jättegrått... regnet smattrade mot rutan och det blåser rejält. Nåja, vi klädde oss i regnjackor och lyckades precis missa hotellets sista paraply. Nej förresten, där fanns ett lite illa tilltygat, rosa, kvar. Det fick duga. Så vad hittade vi då på idag då? Vi googlade ölbarer, klev ut från hotellet och tog vänster. I regn och blåst tog vi oss fram bland alla New Yorks paraplyer mot det, bland många, utvalda haket. Vi skakade av paraplyet... mottogs av.. en överväldigande klorindoft, vände och gick ut igen. 
Vi vände och stegen tog oss plötsligt till 5 Napkins där vi ätit hamburgare första kvällen. De hade ju en skaplig öllista, tänkte vi, så vi gick in i den knökfulla lokalen och hade turen att få ett bord. Samma som i torsdags! Vi beställde Hell's kitchen wings med korean bbq (god, mycket stark!) och en Founder's Dirty Bastard och en Captain Lawrence Hop Commander IPA. Innan vi gick blev det även en Milk Stout Nitro från Left Hand Brewing.
Regnet hade avtagit lite när vi klev ut från restaurangen och under tiden vi suttit där, hade vi bokat bord på Martas som skulle servera bra pizzor och hyfsade italienska viner. Det tog oss typ fyrtio minuter att ta oss dit. Vi blev visade till ett bord och efter lite fram och tillbaka bestämde vi oss för ett vin från Toscana, 1998 Paleo. Vinet innehållande 85% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc och 5% Sangiovese, hade en stor fatig och fruktig doft och uppvisade klara mognadstendenser med svart vinbär, kaffe och ceder. Smaken helt torr medefyllig, fatig med tydlig svart vinbär och mintinslag. Ett medelfylligt elegant vin med lätt strävhet och fat men med alltför torr frukt. Skulle nog druckits för typ 3 år sedan för bästa smak. Pizzan blev kanske inte helt oväntat Margarita.
När vi ätit klart vandrade vi hemåt i ett skönt, svalt regnfritt väder. Kvällen avslutades med film på hotellrummet, Angel has fallen och kanske hälften av Toystory 4, innan vi föll i sömn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar