söndag 17 juli 2016

Några dagar i Stockholm, sommaren 2016

17 juli
Kl 05:15 ringde klockan och vi började packa ihop våra pinaler och göra oss klara att gå till bussen som skulle ta oss till Biarritz flygplats. 06:45 gick bussen där vi satt trötta tillsammans med ett gäng franska ungdomar som varit i San Sebastian och festat å nu var på väg hem. Vi kom till flygplatsen i god tid så vi tog en kopp kaffe å en croissant och checkade sen in Stefans resväska plus de i Biarritz inköpta och av Charlotte väl inslagna solstolarna. Anlände Stockholm typ 13:50 efter att kört in en halvtimmes försening i Biarritz.
Benjamin blev hämtad av Freken för hemfärd till Köping å vi andra tog flygbussen till Stockholm. Väl där så skildes vi med Kalle som möttes och fick skjuts hem av Ludde på Stockholms Central.
Vi andra gick till Reisen där vi checkade in och satt ute på Skeppsbron och åt ett lite sent mellanmål.
Jonte å Stefan åt hamburgare och Charlotte tog lite strips i det underbara vädret.
Efter vila, uppfräschning och en stunds Bolibompa släntrade vi vid nästan 20 glas sakta till Pastis, ett par kvarter från hotellet, i det fina vädret. Den lilla och mysiga restaurangen erbjuder en liten och ganska smal meny både vad det gäller mat och vin till ganska omotiverat höga priser - speciellt vinet. Charlotte och Stefan tog råbiff och Jonathan en köttbit med aromsmör och pommes frites. Cola till Jonte och ett rekommenderat vin till tartaren.
Vinet var en generisk bourgogne från firman Jean-Michel Guillon & Fils 'Cuvée du Roi' 2013Ett lätt, fruktigt, lite snipigt vin med hallon å jordgubbar. I vår smak ett enkelt, syrligt, alltför saftigt vin med obefintlig kropp. Trist och obalanserat. Rekommendationen var oxå ett frågetecken då vinet blev ännu syrligare tillsammans med tartarens tillbehör.---- Helheten med mat och dryck samt kyparens positiva och gästvänliga framtoning gjorde ändå besöket godkänt med minus för vinlista både vad gäller bredd som topp och hutlösa priser. Hem till hotellet och sömnen kom snabbt efter en lång dag.

18 juli
Frukost på hotellet 07:45 i bästa solen ute på Skeppsholmen, framför hotellet. Efter lite vila och Sommarlovsmorgon sen promenad till centralen för hemfärd via Kungsör där Benjamin möter med bil. Efter en snabbträff med Sebastian och Sanna på Centralen tar vi tåget hem 10:44. Hem!
Till middag blev det en asiatisk räksallad, melon, ost och så förstås lite korv till Jonte. Vinet 2010 Alonso del Yerro "Maria" från Ribera del Duero. Kändes konstigt att vara tillbaka hemma igen efter tre så fantastiska, händelserika och roliga veckor. De tre veckorna hade gått jättesnabbt ändå kändes det som vi varit borta en evighet. Märklig känsla. En vecka till har vi dock semester, men nu på hemmaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar