lördag 24 juni 2017

Eriks Vinbar Tisdag 20 juni 2017

Ibland undrar man om det ändå inte finns någon högre makt som ordnar så att man verkligen tror på ord som tillfälligheter, öden och liknande... När vi mycket trötta och aningen slitna, satt på tåget hem från jobbet en kväll, kom vi att prata om Gustaf och Anna, som vi stött ihop med flera gånger på diverse vinprovningar. Det dröjde inte länge förrän det plingade till i telefonen och där var ett meddelande från... jo just precis, Gustaf och Anna som föreslog en kväll att träffas veckan därpå! Våra schema var aningen ansträngda och först såg det mörkt ut att få till en träff före semestern. Men efter lite pusslande och med viss hjälp av farmor Sonja, bestämdes dag och tidpunkt. Vi möttes utanför centralen och promenerade bort mot slussen och Eriks Vinbar. När vi kom dit var Anna redan på plats och Gustaf skulle 'bara'...☺ Planen var att ta ett ett glas vin, eller kanske två, och sedan ta tåget hem för att se till att farmor Sonja kom hem till sig. Nåja, planen verkade god när den lades, men med så trevligt sällskap, så goda viner, gick tiden så otroligt fort och vi insåg plötsligt att enda möjligheten var att hitta någonstans att övernatta. 
Nåväl, för att sammanfatta den trevliga kvällen så inledde vi den med en 2012 M.Chapoutier Barbe Rac, som var fruktig, intensiv med en sirlig, underbart mjuk kraft. Grenach i sin allra bästa skepnad. Vi var hungriga och räkmackan passade som en smäck till 2012 M.Chapoutier de L'Orée (100 % Marsanne från en 2,5 ha lott i vingården Les Murets med ett sydligt läge på "berget"). Doft och smak av fet mineral med citrus, exotiska frukter och blommor men med elegans och friskhet. Läckert! Kvällen började bli sen då Gustaf tyckte att det vore synd att skiljas utan ett samkväm över en god Champagne. Sagt och gjort en flaska 2005 Charles Heidsieck Millésime Vintage Brut inropades och avnjöts med läckert fruktig, nötig doft av nougat och med fruktig, något mogen smak av nougat och nötter. Fantastiskt god! 
Hedodonismen visade inga gränser denna kväll och medans Anna intog någon dessert tillsammans med André Clouet Rosé no 9 Brut tillsammans Charlotte och Gustaf, så ville Stefan absolut sluta kvällen med en (eller varför nöja sig med en när man kan nöja sig med två?) gul Chartreuse...och så blev det 😊. 
Kvällen var väldigt trevlig men nu väntade båten längs söders kaj.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar