torsdag 1 juni 2017

chez Chastel 19-21 maj 2017

Fredag 19 maj
Efter avslutad arbetsdag tog vi tåget hem kl 15:24. Vi började med var sitt glas rioja, 2102 Alvaro Palacios La Montesa, en Crianza bestående av 80 % Garnacha, 15 % Tempranillo och 5 % Mazuelo (Cariñena). Rätt så bra, tyckte vi. Doften rätt stor, fruktig med toner av körsbär och lakrits. Smaken medelfyllig, bra syra, fruktig och kryddig. Men vi hade bestämt oss för att dricka El Nido ikväll, så efter glaset La Montesa, öppnades istället en sådan av årgång 2012. Ett mycket fruktigt, otroligt intensivt och tätt vin. Liksom... mastigt... Övriga flaskor i källaren får allt ligga ett par år till innan de öppnas. Vi åt middag på balkongen och middagen bestod ikväll av utskuren biff, potatismos och dragonmajjo.
Lördag 20 maj
Vi hade länge varit sugna på och planerat att gå milspåret i Johannisdalsskogen och nu skulle det bli av. Vi packade ryggsäck med termos med kaffe, kanelbullar, vattenflaska och så gav vi oss av. Vädret var ljuvligt och skogens alla löv var små och skiftade i alla möjliga gröna nyanser när solen sken igenom dess skira yta.
Stigen var, trots långvarig avsaknad av regn, mjuk och täckt av barr från skogens alla tallar och granar. Efter ungefär halva vägen, stannade vi till och intog matsäcken, som smakade mycket gott i solskenet.
Efter dusch och ombyte när vi kom tillbaka hem, lagades det lunch bestående av Utskuren biff, kanariepotatis och dragonmajjo till vilket vi drack en skvätt Chablis av kvarvarande flaskor från veckans vinprovning och allt intogs framför tv:n som visade VM-hockey.
Till kvällen åt vi en jättefin röding inhandlad av Stefan redan på fredagen, på Hötorgshallens Fiskeläge. Den tillagades i ugn med citron och serverades med en sås av crème fraiche och forellrom. Till det drack vi 2012 George Breuer Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling. Vi fick sällskap av Benjamin och kikade samtidigt på ytterligare en VM-hockeymatch.

Söndag 21 maj
Det blev en långpromenad denna dag också, milspåret, dock utan medhavd matsäck. Vädret var i alla fall lika fint och det blev en härlig, lite drygt timslång promenad. Idag åt vi hamburgare med tillbehör, som t.ex. egengjord hamburgermajjo, diverse ostar, fänkål, smörgåsgurka och färska örter. Som dryck blev det rester... 😄

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar