Efter en intensiv vecka på våra jobb plus lite leveranser både till Köping och olika delar i Stockholm var det skönt att checka in på Terminus precis vid Centralen i Stockholm. Vi lämnade in våra grejor och begav oss ut på stan för att slöshoppa lite i det vackra vädret vilket resulterade i ett par shorts, några t-shirts åt Stefan och en jacka till Charlotte. Vi tog vägen förbi Kungsan där det var 'smaka på Stockholm', restauranger och krogar tar med sig köket ut på stan och låter folk smaka på vad de har att erbjuda - trevligt! Vi tog ett glas Tattinger och en mumsbit hummer från 'Burger and Lobster', gott!! Sen var det dags att bege sig till Djuret för kvällens middag. På vägen dit precis mittemot Slottet kom det en fågel flygande och landade på räcket... Häger?
Vi kom som vanligt i god tid men blev anvisade vårt bord. Vi åt en fyra rätters meny och valde en 2008 Mascarello Barolo Monprivato till dryck, med god hjälp av sommelier David, och vinet grejade faktiskt alla fyra anrättningarna med bravur. Barolon kom direkt från källaren och hade en temperatur på typ 10-11° och som var perfekt för detta vin med en härlig sirlig smak men med inbyggd strävhet och ordentlig syra, ett underbart vin...i dem temperaturen. Senare på kvällen kändes den lite med kantig och översyrlig. Djuret har en mysig lite trång hemtrevlig miljö och maten var tidigare robust köttmat från aktuellt djur för dagen. Inriktningen har svängt och nu vill Djuret vara mer 'fine dinning' vilket inte vi gillar. Vinlistan är dock en av de bästa i Stockholm med ett brett urval av de allra bästa vinerna från hela världen. Middagen avslutades givetvis med en 'gul' och en 'grön'😎Läs mer om besöket här...👆. Sakta hemåt i en ljum stad och bums i säng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar