fredag 24 maj 2019

Chez Chastel fredag 24 maj 2019



Vi träffades för en Fredags-AW tillsammans med Stefans trevliga jobb-kompisar på Pressklubben. Efter varsin öl (Charlotte en Vedett Extra Blond, Stefan en öl vara namn vi inte kommer ihåg mer än att den innehöll pors i namnet och var rätt god med lite lakritskänsla) skyndade vi hem för att lämna lite saker och sedan var det av mot Kungsholmen och restaurang AG. 
Som vanligt blev vi mycket väl omhändertagna av Erik och medans vi bläddrade i menyerna sippade vi på var sitt glas champagne Bollinger Special Cuvée NVVi skippade förrätt idag och gick direkt på middagen som bestod av dels en entrecote av SRB från Jämtland och en biff av Black Angus från Kansas/USA. Till köttet serverades potatisgratäng, grönsallad, grillade tomater och bearnaisesås. Mycket vällagat och mycket gott!! där det svenska köttet var underbart med härlig köttsmak. Till detta drack vi en 2014 Chateau d'Ampuis från E.Guigal. Ett underbart härligt elegant kraftigt med viss mognad, fruktigt, fatigt med mörka körsbär, lakrits och den där lite brända karaktären som vi tycker vinerna från norra Rhone, och speciellt Cote Rotie, har. 
Erik kom förbi och kikade till oss under middagen, bl.a. med en 2016 Schlossberg Riesling där vi fick berättat om hur producenten arbetar med hjälp av personer med Downs syndrom i sin produktion och målat etiketten . Uppskattades mycket!!
Till dessert blev det chokladtryffel och rom från Foursquare, som håller till på Barbados. En liten skvätt till Stefan av Principia som har hela 62% alkoholhalt!! och en skvätt Premise till Charlotte. Efter en härlig kväll, mätta och belåtna, var det jätteskönt att promenera hem längs den stilla kanalen som kantades av vårgröna, fluffiga buskar och träd!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar