Vi träffades för en Fredags-AW tillsammans med Stefans trevliga
jobb-kompisar på Pressklubben. Efter varsin öl (Charlotte en Vedett Extra Blond, Stefan en öl vara namn vi
inte kommer ihåg mer än att den innehöll pors i namnet och var rätt god med lite lakritskänsla) skyndade vi hem för att lämna lite saker och sedan var det av mot
Kungsholmen och restaurang AG.
Som vanligt blev vi mycket väl omhändertagna av
Erik och medans vi bläddrade i menyerna sippade vi på var sitt glas champagne
Bollinger Special Cuvée NV. Vi skippade förrätt idag och gick direkt på middagen som bestod av dels en
entrecote av SRB från Jämtland och en biff av Black Angus från Kansas/USA. Till
köttet serverades potatisgratäng, grönsallad, grillade tomater och
bearnaisesås. Mycket vällagat och mycket gott!! där det svenska köttet var underbart med härlig köttsmak. Till detta drack vi en 2014 Chateau d'Ampuis från E.Guigal. Ett underbart härligt elegant kraftigt med viss mognad, fruktigt, fatigt med mörka körsbär, lakrits och den där lite brända karaktären som vi tycker vinerna från norra Rhone, och speciellt Cote Rotie, har.
Erik kom förbi och kikade till oss under middagen, bl.a. med en 2016
Schlossberg Riesling där vi fick berättat om hur producenten arbetar med hjälp
av personer med Downs syndrom i sin produktion och målat etiketten . Uppskattades mycket!!
Till dessert blev det chokladtryffel och rom från Foursquare, som håller till
på Barbados. En liten skvätt till Stefan av Principia som har hela 62%
alkoholhalt!! och en skvätt Premise till Charlotte. Efter en härlig kväll, mätta och belåtna, var det jätteskönt att promenera hem
längs den stilla kanalen som kantades av vårgröna, fluffiga buskar och träd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar