lördag 11 maj 2019

chez Chastel lördag 11 maj 2019

Frukost som så ofta, på Nybergs konditori strax efter att de öppnat, innan vi tog en promenad. Det var rätt kyligt till att börja med, men snart blev det allt varmare. Vi gick mot St Eriksplan, Fridhemsplan, Norr Mälarstrand, förbi Stadshuset, genom Gallerian, Mood och så småningom bort mot Stureplan. Solen sken varmt mellan de växlande molnen och då klockan hunnit bli lunchtid när vi kom fram till Stureplan, slog vi oss ner på Sturehofs uteservering.
Vi kände för fisk och beställde varsin Helstekt rödtunga "Meuniere", kronärtskocka, kapris, brynt smör och citron och till det en 2014 Mayacama Chardonnay från Napa Valley som var fruktigt, fatigt med bra syra och inslag av grillad citron och ceder i en reduktiv stil med lite vanilj i slutet. Solen sken lagom varmt, fisken var helt underbar, vinet passade perfekt till fisken med sitt brynta smör som gick hand i handske med det reduktiva i vinet och servicen var mycket bra. En perfekt lunch, helt enkelt!
På väg hem gick vi förbi, nej vi gick in, på GAD på Tegnérgatan och spontanköpte ett matbord! Hoppsan Kerstin! Nja, det var väl egentligen inte helt sant, vi hade tittat på bordet flera gånger, men den här gången slog vi till. Bordet fick vi hemlevererat senare på eftermiddagen. Det blev så fint!
Det hade mulnat på lite grann när vi kom hem, men vi hann i alla fall sitta en stund på balkongen med varsitt glas vin från gårdagen och lite ostbågar och chips, innan regnet kom. På kvällen var det hockey-VM på TV:n. Jippi!! Vi somnade så småningom mycket nöjda efter en mycket härlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar