På Onsdagen promenerade vi varefter vi åt lunch som bestod av rester från gårdagen Köttfärsbiff med Rårörda lingon Bakad Potatis och Gräddsås och ett av våra favoritvin, Amour de dieu Condrieu, från Jean-Luc Colombo. De här vinerna från Condrieu med druvan Viognier kan i bästa händer vara alldeles underbar med mycket blommor i doften, i fel händer blir vinerna tråkiga och livlösa. Viognier är en druva med lite syra och ett skördningsfönster som är mycket litet, dvs skörda för tidigt då blir vinet grönt och trist, för sent..fruktigt men med svag syra. Dock har Jean-Luc verkligen lyckats med detta vin. Kanske lite bättre för nått år sen...men nu är alla flaskor slut :(
På kvällen kom äldsta sonen med familj tillsammans med Benjamin. Otto var trött å sov nästan hela tiden:). Det var en trevlig middag med Hemgjord Pizza som designades av var och en. Det fanns Mozzarella, salami, tomater, örter, vitlök, kryddor och hemgjort tomatsås. Till detta drack vi 2015 Petruccino Orcia DOC från Podere Forte, ett saftfruktigt vin med inslag av örter som viol och lavendel men har också en härlig rödfruktig körsbärstouch. Ett mycket gott och elegant vin. Ett strå vassare är nog ändå 2017 Duemani Cifra, vinet är gjort på enbart Cabernet Franc. Vinet är fruktigt, fatigt och örtigt med lakrits, lavendel med en vegetal touch. Smaken är fruktig, fatig och örtig med mörka körsbär, tobak och en fin sötma. Ett elegant och fruktigt vin med cedertoner och mörka körsbär...Mums!!!
Båda vinerna är väldigt 'drinkable' och passade försvinnande utmärkt bra till pizzan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar