lördag 20 juli 2019

Lördag 20 Juli 2019

Frukost på balkongen sen en underbar promenad typ runt Kungsholmen, Hornsberg, Norrmälarstrand, Statshuset, Vasagatan via Scandic Grand Central för en öl, å hem.
Väl hemma så poppade vi en Rosé som skulle vara bra, 2018 Rosaleda Rosé med Pinot Noir från Marimar Estate som var lite tunn men frisk. Till det Grillad Baquette med Chevre och Nektarin samtidigt som cyklisterna kämpade på i Frankrike, och som avslutning lite Ostbågar
Framemot kvällen blev vi ju hungriga förstås så vi gjorde Hängmörad Ryggbiff med Kryddsmör smaksatt med rosépeppar å Bacon samt Fritts av Sötpotatis med Parmesan. Och till det 2017 Clos Fonte de Santo (blå och röd) från Quinta do Javali. Öppnade först Röd som var defekt för att sedan öppna den Blå som passade utmärkt till maten. Solen gassade och balkongen var lockande. Javali gör några viner från en speciell vingård som kommer att certifieras biodynamiskt. Vinerna är vitt skilda från hans övriga viner där frukten  från druvorna, jordmånen och växtläget får spela första fiol. Vinerna är otroligt fruktiga, lätta, nästan burgundiska i stilen med relativt låg alkoholhalt. Kommer till Sverige snart !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar