måndag 1 juli 2019

Stockholm 1 juli 2019

Efter en liten sovmorgon och frukost på Nybergs gick vi Odengatan, S:t Eriksgatan ner till Norrmälarstrand, Stadshuset, Riddarholmen, Gamla stan, Södermälarstrand, Mariatorget och fram till Omnipollos Hatt där vi åt den underbara Pizza nr 4, dvs en underbar Pizza med Provolone, Pancetta och Vaniljmarinerade aprikoser
Stefan tog en Aniara Rasberry Pale Ale innehållande lemon juice och hallon. Charlotte tog en Arzachel Session IPA. Aniara var mycket fruktig med hallonsmak och väldigt bärsyrlig...mycket!!! Syrligheten mildrades något av pizzans sälta och den fruktiga smaken. Arzachel var en ordinär IPA till smaken med en moderat alkoholhalt på 3,5%. Pizzan var underbart god. Till dessert?😊 blev det en Dia De Los Muertos Imperial Stout som var mycket god med kaffe, nötter, honung och med bra kolsyra. Efter lunchen gick vi hemåt förbi Hötorgshallen och köpte kött till kvällens middag, vidare via Drottninggatan hem till ICA för kompletterande inköp. Eftermiddagen ägnades åt vila i det soliga vädret. Sedermera påbörjades matlagning till kvällens middag som skulle bli Hängmörad oxfilé med Baconklädda Körsbärstomater och till det en 2011 Javali TN (Touriga National) som hade en stor fruktig fatig doft med rök, mogna bigarråer, choklad å ceder. Smaken var medelfyllig, smågrusigt sträv med härlig syra, fruktig, fatig rökig med choklad, kaffe å ceder med låååång eftersmak av ceder å hårdrostat kaffe. Ett vin i typisk Javalistil. Vinet å maten passade perfekt tillsammans med köttets smakrikedom och vinets lite rökiga karaktär. Ljuset slocknade kort därefter till följd av dagens vedermödor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar