söndag 20 maj 2018

Fredag 18 maj 2018

Vi hade sällskap hem på tåget, åkte direkt till affären och handlade högrev som vi skulle mala själva, och lite ost och salami innan vi åkte hem. Till osten och salamin drack vi ett glas 2013 Barolo Borgogno. Vinet hade en fruktig, fatig och örtig doft med körsbär, läder och skogsgolv. Smaken var torr medelfyllig med påtaglig men inte påfrestande sträv och hög syra, fruktig, fatig med läder och körsbär.
Till hamburgaren valde vi istället ett glas 2015 Podere Forte Petruccino och tittade på... jodå, hockey! Vinet som är producerat av Podere Forte och industrimagnaten Pasquale Forte som pumpat in enorma summor för att göra hela egendomen, i distriktet Orcia söder om Montalcino, till biodynamiskt som en helt självförsörjande egendom. Detta vin som är typ andravinet de producerar är gjort på Sangiovese med lite Merlot uppvisar en härlig fyllig kropp med bra syra och fruktsötma men med balanserande sträv botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar