söndag 20 maj 2018

Lördag 12 maj 2018

Solsken och värme även idag! Vår - fantastiska vår! Vi gick upp tidigt och tog en promenad i skogen innan vi packade bilen med de lådor vi lite senare skulle leverera till Linköping. Det blev en härlig biltur och vi var framme i Linköping vid lunchtid.
Först hämtade vi upp de tavlor vi köpt vid ett tidigare besök, men inte fick med oss hem då (plus ytterligare en som vi störtförälskade oss i och spontanköpte), sedan snabbträff med restaurangägaren för överlämning av vinerna och sedan checkade vi in på Stora hotellet. 
Raskt fräschade vi till oss och gick ner på torget, där vi satte oss på en av uteserveringarna och åt lunch bestående av ett knippe färska räkor med aioli och till det ett glas Riesling, Domäne Wachau Selection från Österikiska Wachau (Stefan) och ett glas 2015 Laroche Petit Chablis (Charlotte), njöt av det varma vädret, kikade på folklivet på stan och jobbade en smula. Efter en liten promenad i de centrala delarna av staden återvände vi till hotellet för välbehövlig vila. Vi hade bestämt att återvända till Champagnebaren vid 18-tiden så det gjorde vi. 
Vi drack ett glas Alvarinho från regionen Minho, Encostas de Caiz, och åt några tapasliknande rätter, bl.a. grillade pilgrimsmusslor och en skål med moule. På vägen tillbaka till hotellet bestämde vi oss för att hälsa på den andre av ägarna, som för kvällen höll till på deras andra vinbar, den med portugisiskt tema.
Där tog vi in en fin charktallrik och drack ett glas av deras Douroviner (dvs inte någon av de vi levererar till dem) innan vi gick tillbaka till hotellet och såg (...ja, en av oss sov...) ömsom Hockey-VM, ömsom Melodifestivalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar