söndag 20 maj 2018

Onsdag 9 maj 2018 (Kristi Himmelfärdsafton)

Halvdag på jobbet och sedan träffades vi för en liten AW på Bishops Arms på Vasagatan. Charlotte kom först och beställde en Pink Passion från skånska Brekeriet och en skål blandade nötter. Pink Passion var frisk, fruktig, blommig och lagom syrlig. Strax efter anlände Stefan. Han beställde en betydligt tyngre Cuvee D'Erpigny, lagrad 8 månader på Sauterne-fat och med den hisnande alkoholhalten av 12% (som vi sagt tidigare, man behöver inte alltid dricka up!!)
Då tågtrafiken strulade ordentligt den här dagen med många inställda tåg som följd, beslöt vi oss för att stanna kvar i Stockholm. Vi bokade ett rum på At Six och begav oss dit för att lämna in våra väskor, beställde en taxi och... väntade och... väntade och... tillslut lyckades vi haffa en som i sakta mak (det var totalkaos i biltrafiken runt city pga det myckna kaoset i tågtrafiken) körde oss till Restaurang AG där vi beställt bord. Vi fick ett mycket vänligt mottagande av Erik, i vårt tycke en av de bästa sommeliererna som finns, och vi beställde in varsitt glas Champagne Deutz Brut 2012 som aperitif.
Vi smuttade på det, åt av det grillade brödet med kryddat ister och sedan de fantastiskt goda vaktellåren i asiatisk stil, Friterade vaktellår med sesamfrön, ingefära & yuzu. Erik hjälpte oss att välja vin till Griskulting Cochinillo från Sandby Gård med tryffelmajonnäs & grönsallad och det blev en 2001 Torres Reserva Real, som visade upp en mogen, men ändå rätt pigg, mörk frukt, med läder och ceder. 
Mätta och mycket belåtna, begav vi oss mot Fridhemsplans tunnelbanestation och åkte tillbaka mot hotellet. När vi kom fram till T-Centralen tog vi en vända in på Pressbyrån och köpte kvällens dessert, nämligen varsin Magnum Mandel, som vi tog med och åt på hotellrummet i sällskap av VM-hockey.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar