lördag 9 september 2017

chez Chastel Fredagen 8 september 2017



När jag kom hem överraskades jag av en underbar doft av ungsbakad fisk, och inte vilken fisk som helst, utan en rejält stor Piggvar. Jonathan ville ha lövbiffspizza så det blev att göra ordning Pizza. Som följeslagare till matlagningen öppnades en flaska Gosset Brut Blanc de Blancs NV som hade en bra mousse med frisk smak av citrus och gröna äpplen och efter ett tag i glasen framträdde en fin doft av jäst. En bra standardchampagne som inte nådde ända till toppen. Således serverades två rätter denna fredagskväll, nådens år 2017, nämnligen Pizzabotten med tomatsås, lagrad prästost, lättstekt lövbiff och sedan när pizzan var gräddad några klickar hemgjort 'bea' och Örtspäckad Piggvar med ett lätt örtsmör. Vinet som dracks till var vår egen 2015 Dom Rollin Pernand-Vergelesses Les Cloux👆 vilken var ett perfekt sällskap till den fina men lite örtiga fisken. Detta byvin som kommer från en högt belägen vingård i byn Pernand-Vergelesses underkastar sig just nu granskning för att flyttas upp till Premier Cru, den processen brukar väl ta sisådär 10-15. Vinet är otroligt skirt och elegant med citrus, mineral och svaga toner av faten (vanilj och smör).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar