söndag 17 september 2017

Stockholm Lördag 16 september 2017

Kl 07:00 började frukosten serveras på hotellet och vi var nere nästan på slaget 7. Vi åt en god frukost bestående av bacon, köttbullar, ost och äggröra, men fick till det ett nästintill odrickbart kaffe. Efter frukosten begav sig Stefan direkt till jobbet och jag tog hissen tillbaka upp till rummet. 
Vid typ 10 gjorde jag mig i ordning och gick ut på stan, och shoppade lite bla en flaska champagne 2008 Amour de Deutz som vi senare avnjöt tillsammans med ost och nötter.
Vi hade bokat bord för kvällen på restaurang Portal, på St Eriksplan 1. Vi kom fram i precis lagom tid och blev anvisade vårt bord. Vår servitör för kvällen var mycket trevlig, uppmärksam och kändes liksom... intresserad.
Vinet vi valde visade sig vara slut men vi fick hjälp att välja ett vin, från en för oss okänd producent, nämligen 2014 Domaine Heitz-Lochardet Chassagne-Montrachet 1er Cru La Maltroie. Vinet hade en medelstor+ fatig, fruktig lite kryddig doft med grillad citron och brynt smör. Smaken var torr, medelfyllig med rejäl syra, fruktig, rostade fat med citron, gråpäron, smör och vanilj. Eftersmaken var lång, fatig med mineral. Ett robust och fatigt vin med bra syra, rostade fat, smör och lång eftersmak. Vinet passade mycket bra både till den för- och varmrätt vi valde. Till förrätt valde vi Halstrade pilgrimsmusslor i en buljong av vitt vin, örter och vitlök
Till varmrätt blev det Eldad piggvar, blåmusslor, kronärtskocka och citron. Båda rätterna var fantastiskt goda och gav oss ny inspiration till chez Chastels kök! Till dessert blev det en liten chokladvariant av en av efterrätterna på menyn, då det inte fanns något chokladtryffel som vi egentligen suktade efter. Vi ville ha en liten grappa till den och döm om vår förvåning då vår servitör hämtade en "mycket trevlig grappa" som inte fanns på menyn och det visade sig vara vår favorit från gårdagen😊, nämligen Fattoria di Cavalcaselle.
Ett mycket lyckat besök på denna härliga restaurang med trevlig och kunnig personal med mycket god och spännande mat. Efter avslutad middag promenerade vi, mycket nöjda, tillbaka till hotellet där det inte tog många sekunder innan vi båda sov tungt!
läs mer om besöket här...👆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar