söndag 8 april 2018

chez Chastel 6 - 7 april 2018

Fredag 6 april 2018
Tog första tåget på morgonen (05:27) så vi kunde åka hem tillsammans och vara hemma i skaplig tid. Idag skulle det bli Tacos, hade Jonathan bestämt, så vi åkte till Ica Maxi och handlade det som saknades och även ett par fina torskryggar som vi planerade att använda till lördagens middag.
För att fira in helgen, öppnade vi en Egly-Ouriet Blanc de Noirs Grand Cru. Den hade fantastisk färg, guld till bärnsten, var stramt fruktig med bra mousse och hade rätt påtaglig syra. Till den smååt vi av en liten bit Brillat Savarin (som var aningen för långt gången i sin utveckling, vilket frambringade en beska som inte alls ville sig väl med vinet) och Comté och Gruyère, snuttar som fanns kvar sedan tidigare i kylskåpet.
Till middag blev det således Tacos, som serverades med riven ost, smörgåsgurka, vitlökscrèmefraiche och massor av thaibasilika och färsk koriander. Så enkelt - så gott! Till det drack vi en alldeles fantastisk 2015 Penfolds Bin 389. Doften är stor, fruktig, kryddig, örtig med peppar, mineral, choklad, saltlakrits, mogna mörka bär som björnbär och mint. Smaken är torr, fyllig, ganska strävt med bra syra, saftfruktig, fatig, örtig, kryddig med laktits, mynta och mineral. Lång eftersmak av ceder. Ett underbart elegant potent vin med härlig syra, mint och ceder. Resten av kvällen tillbringades framför tv:n tillsammans med Tom Cruise och resten av Mission Impossible-gänget.

Lördag 7 april 2018
Som vanligt blev det ingen sen morgon utan vi gick upp i ottan och åt rostat bröd, av brödet som bakats kvällen innan, med citron- eller ingefärsmarmelad och ost. Efter frukost och lite pyssel i lugn och ro, tog vi bilen och stannade sedan till och gick en långpromenad med början i skogen vid Ullvibackar. Där var det bitvis otroligt isigt, nästan förenat med livsfara, så när möjlighet gavs, tog vi oss ut mot bebodda trakter och fortsatte promenaden på vägarna istället. När vi kom tillbaka till bilen hade det gått drygt en och en halv timme och vi åkte nöjda och belåtna tillbaka hem.
Efter snabbdusch och byte av kläder, gick vi ut på stan för att uträtta några ärenden. På väg hem, slank vi in på Bishop och delade en Sour Passion Mango & Passion Fruit Gose från Magic Rock Brewing som kändes ganska god vid första intaget, bara aningen fruktsyrlig med lagom alkohol, 4,5 %, men kändes snart rätt urblekt, vattnig med nästan artificiell smak.
Till middag idag skulle vi ju ha torsk, men då somliga inte tycker att torskfisk är lämpligt att inte en lördag, blev vi lockade att beställa pizza till oss allihop. Torsken fick helt enkelt klara sig ett dygn till. Vi beställde alltså och hämtade hem tre Margarita, två i sin originalversion och en med salami. Till detta drack vi en helt underbar 2015 Podere Forte Orcia Petruccino som inte bara har en mullig flaska, utan även är det i smak- och doft. Doften är stor, fruktig, örtig med körsbär, lavendel, lakrits, tobak, choklad och mineral. Smaken är torr, fyllig och fingrusigt sträv med bra syra, fruktig, fatig, örtig med körsbär, ceder och choklad. Ett förbålt gott, elegant, kraftfullt vin, drickvänligt med bra motstånd.
Även denna kväll avslutades tillsammans med Tom Cruise och MI-gänget men också med mys tillsammans med Jonte och filmen Solsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar