måndag 30 april 2018

chez Chastel måndagen 30 april 2018

Jobbade hemma denna klämdag och efter jobbet 'kopplade vi ner' och började förbereda kvällens firande. 2006 Charles Heidsieck Champagne Brut Millésimé fick stå för den drickbara feststämningen. Det är mysigt att börja förberedelserna inför en festkväll med ledig tid och sköna förväntningar. Festfolket kom och bjöds på den härliga 2011 Paul Chollet Crement de Bourgogne Prestige Concerto👆 med citrus, brioche och mineral i doften och smaken med sin distinkta mousse, sin friska citruston som samsas med lite mogna toner av brioche och mineral. 
label
Maten för kvällen, Biff Rydberg, lagades tillsammans på klassiskt vis med klassiska tillbehör och med en underbar senapsmousse. 2012 Somni från Prioratproducenten Clos del Portal i Katalonien Spanien och 2010 TOCS från Prioratproducenten Terres de Vidalba också det i Katalonien i Spanien var helt perfekta vin till, med sin höga mineraliska syra och fruktiga stil med lakrits, blåbär och björnbär där Somnin var mjukare och med fatigt vaniljig än TOCS som var rätt stram i all sim fruktighet och relativt sträv. Vinerna är gjorda på mestadels Grenache. 
Till dessert blev det en liten favorit som vi fått inspiration till från en restaurang, Vit Magnumglass med flytande honung och lakritsströssel...mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar