söndag 15 april 2018

Linköping lördag 14 april

Upp i ottan och åt frukost och därefter packade vi väskan lätt. Sedan packade vi bilen full av champagnelådor som skulle levereras till Linköping och Gallo Champagne Bar. Lite proviant införskaffades på Sjömans konditori inför resan och snart var vi på väg. Vädret var vårlikt och vackert och vi njöt i fulla drag av bilturen som tog ca 2 timmar. Väl framme i Linköping satt vi en dryg timme i solskenet på torget i väntan på att någon skulle komma till Champagnebaren så vi kunde lasta ur vinet. När detta var avklarat och vi pratat en stund med ägaren, åkte vi och parkerade bilen, checkade snabbt in på hotellet och begav oss genom stadskärnan den lilla biten till Linköping Konsert & Kongress, där Linköping Beer Expo skulle gå av stapeln. Vi hade fått biljetter dit av Benjamin i julklapp och han och Sebastian (som kommit till Benjamin kvällen före) stod och väntade på oss när vi kom. Vi ställde oss i en kö som snabbt tog oss in i mässhallarna. Det var en hel del utställare, många besökare och det blev snabbt ganska trångt och trevligt bland stånden. Vi hade mycket trevligt och provade många goda öl, där några av favoriterna blev 3 Fonteinen Hommage och deras Intense Rood. Vi provade förstås många andra goda öl där vi (i alla fall Stefan och jag) tyckte särskilt mycket om en Hallon Berliner från Klackabacken och en Bubbly Jubbly Strawberry Saison från Beersmiths. Ja bara för att nämna några, förstås. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det är mycket tydligt att idag är det suröl som gäller!
Tiden gick fort och när klockan började närma sig tiden för passets slut, skildes vi åt för en stunds avkoppling.
Efter en stunds vila och uppfräschning gav vi oss iväg till Gallos Champagnebar för att prata lite med ägaren och spana in det nya stället. En kvart-tjugo minuter senare, dök Benjamin och Sebastian upp. Vi delade en flaska av vår 2010 Beurton-Vincent Millésime och ett par Charktallrikar. Baren var fräsch, välbesökt med mycket trevlig personal. Roligt!
Strax efter sju gick vi den korta vägen till baren DeKlomp där Benjamin hade beställt bord. Stefan beställde Hästkorv & sotad kål (Egenstånkad korv på svenskt hästkött och timjan, rostad potatis sotad kål, crème på rostad vitlök och rödvinsås). Charlotte beställde Hamburgare (av hemmalet nötkött från trakten, bröd från Lanemo bageri, Boxholms chiliost, glacerat bacon, crème på rostad vitlök, picklad rödlök, chipotlemajonnäs och pommes frites). Benjamin och Sebastian beställde båda Moule Frites. Stefan drack en Kaffe Berliner och Charlotte en Noir Nordique båda från Örebro Brygghus, till maten.
Mycket nöjda, mätta och belåtna gick vi ut i vårnatten och gick i sakta mak mot Stortorget och vårt hotell där vi skildes åt. Vi vill framföra vårt STORA TACK till Benjamin för en fantastiskt trevlig och rolig lördag i Linköping!
(Pst! Så snart grabbarna försvunnit ur synhåll, smög vi iväg till godisaffären runt hörnet och köpte Ben&Jerry's Cookie Dough. Den och NHL-hockey mellan Nashville och Colorado fick avsluta kvällen. Så snart glassen var slut och Nashville gjort 1-0, sov vi som små grisar. Zzzz...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar