lördag 2 juni 2018

chez Chastel lördag 2 juni 2018

Tog aningen längre tid för ögonlocken att öppna sig mot normalt den här lördagsmorgonen. Efter frukost och lite admin för vinimporten gick vi 5 km-spåret i skogen. Otroligt varmt men så skönt! Sen åkte vi en tur till Åsby lanthandel där vi köpte tre rejäla skivor entrecote, rökt sidfläsk och färska korvar.
När vi kom hem fortsatte vi jobba på balkongen och öppnade en flaska Champagne 2009 Pierre Péters L'Esprit och till den snuttade vi på en ost, La Tur, som är en blandost av get, får och ko och som passade förträffligt ihop. Liksom bästa kombon! Vinet var fruktigt med tydliga autolytiska drag med bra distinkt syra av grillad citron, brioche och stenmineral. Ett underbart gott vin med tydlig frukt, härlig mousse och mineralisk syra. Snart var det dags att förbereda för kvällens grillning på balkongen.
Tycker att vi lyckades riktigt bra med grillningen (förutom att två av lamporna till utebelysningen smälte... något...😊) och till middag idag blev det Grillad entrecôte, färska grönsaker i foliepaket, kryddsmör av det rökta sidfläsket och rosépeppar och picklade rädisor (tack Annica!). Till det drack vi en 2014 E.Guigal Crozes-Hermitage, som i början, med rätt temeraur, kändes piggt, fruktigt och fräscht men som efter en tid kändes trist och... liksom avslagen.
Kvällen avslutades framför tv:n och trött vänskapsmatch i fotboll mellan Sverige-Danmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar