torsdag 7 juni 2018

chez Chastel onsdag 6 juni 2018

Svenska flaggans dag! Sveriges nationaldag! Lediga!
Lugn frukost och därefter långpromis i skogen, idag i ett mycket kylslaget väder. Temperaturen har de senaste dagarna sjunkit betydligt. Det har bara varit 4-5 grader på morgonkvisten och sedan inte höjts mer än till ca14 grader på eftermiddag. Det (plus en ganska snål och kall vind) har dock inte avskräckt oss att sitta ute på balkongen och ätit, utom då kanske på morgonen...
Efter lunch åkte Charlotte och firade yngste sonens födelsedag i Stockholm och Stefan följde mellansonen till Haga teatern, som hade genrep på Ljuva 60-tal, som ihärdigt övats på ett helt år!
Vid pass halvsju var vi så åter samlade i Köpingslägenheten där Charlotte överraskades av ett fint dukat buffébord med allehanda rätter. Först, som välkomstdrink, blev det ett glas vackert orangefärgat bubbel, Chollet Oeil de Perdrix, en lite annorlunda Crémant de Bourgogne, där Pinot Noir-druvorna (100%) är sent skördade och på det viset ger druvköttet sin färg åt vinet. Vinet hade en fruktig, blommig doft och smak med jordgubbar, vattenmelon med en liten, men rätt trevlig, beska i slutet. Efter det, men innan vi åt, blev Charlotte överraskad med en liten blindprovning (jättekul!). 2012 E.Guigal Brun et Blond var fruktig, kryddig, med tydlig mineral.
Så kunde vi hugga in på buffén som bestod av helstekt gös, syrlig fänkål, kall sås av crème fraiche blandad med bl.a. vitlök och chili, korv, kanariepotatis, majonnäs, hemgjord senap... Och - vi satt förstås på balkongen! Inlindade i filtar visserligen, men mysigt var det ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar