lördag 16 juni 2018

Torsdag 14 juni 2018 - Gallos Champagne Bar

Upp tidigt på morgonen för att hinna jobba våra timmar innan det var dags att ge sig av mot Linköping och Gallos Champagnebar för att hålla champagneprovning och prata om våra viner. Färden dig gick smärtfritt, även om det var många vägarbeten som gjorde resan minst en halvtimme längre. Väl framme lastade vi av några kartonger hos Miguel och Linda och tog oss sedan till hotellet, checkade in och fräschade till oss. Tanken var att gå en stund på stan och hitta någonstans där vi kunde äta lunch, men var är bättre än hos Miguel och Linda tänkte vi så dit tog vi oss.

Gallos Champagnebar är trevligt beläget vid ett litet torg mitt i centrala Linköping. Lokalen är mysig, trevligt inredd med stora fönster mot torget, som kan skjutas upp och släppa in den härliga försommarbrisen.
Gästerna droppar in och välkomnas av Miguel eller Linda och atmosfären känns genuint trevlig! Vi gick runt bland borden, presenterade oss och våra viner och lite senare mot kvällen höll vi en provning av champagner från vår producenten Champagnehuset Buerton-Vincent från byn Cuchery, som ligger i närheten av Épernay i hjärtat av Champagne. Vi hade med oss de fyra champagner Beurton-Vincent, Brut Réserve, Brut Rosé och årgångschampagnerna 2010 Brut Millésime och 2006 Brut Prestige. Idag blev 2006 Brut Prestige favoriten av vinerna bland gästerna, med sin fräscha fruktighet och härliga små bubblor. Läs gärna mer om producenten här 👆. Vill du beställa någon av vinerna, hittar du länk till Systembolaget här 👆. Just nu går det att beställa dem för leverans till Systembolag i Stockholms och Västmanlands län, men vi jobbar för fullt med att kunna leverera till hela Sveriges Systembolag efter sommaren. Vi återkommer i ämnet!☺
Efter avslutad provning, förfriskade vi oss (och återupplevde gamla minnen från Porto) med var sin Super Bock Mini innan vi strosade tillbaka till hotellet för en god natts sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar