måndag 24 juni 2019

Beaune 24 juni 2019

Kl. 03:00 ljöd alarmet och det var dags att gå upp. Vi packade det sista och kl. 03:45 hämtade taxin oss och for i ilfart mot Arlanda (säkert snabbaste tiden ever från Stockholms innerstad till flygplatsen 😳) Kl. 05:00 öppnade O'Learys på terminal 2 och vi kunde beställa kaffe och fralla åt Stefan. Planet till Charles de Gaulle gick precis on time och vi anlände utan mankemang 08:45. Där gick vi direkt till restaurangen The French Taste för att blogga och beställde frukost, en liten och en stor kaffe, två chokladcroissant (de vanliga var slut 😕) och vart sitt glas Champagne Joseph Perrier, 2005 Esprit de Victoria Rosé och 2008 Cuvée Royale Millesime (ingen var väl direkt något att skriva hem om, men mysigt var det i alla fall 😋).
Flyget från Paris till Lyon gick snabbt. Knappt så man hann få kaffet och dricka upp det. Därifrån tåg Rhône Express till Lyon Part-Dieu där vi köpte tågbiljett till Beaune en lite dryg timme senare. I väntan på tåget tog vi en öl på torget bakom tågstationen innan vi köpte två pizza-slice (en hade räckt) på Paul och en Leffe, Orangina och vatten i kiosken bredvid. Tåget tog oss till Beaune på ungefär 2 timmar och efter att ha proppat i oss pizzorna och druckit lite av ölen slumrade vi tills det var dags att kliva av. Vi promenerade i den 30-gradiga värmen till lägenheten där vi skulle bo den här veckan.
Efter att ha installerat oss i vår uppgraderade lägenhet, som för övrigt var härligt snygg och stor, och fräschat till oss lite, begav vi oss ut på stan. Vi hamnade så småningom på restaurang Maison Colombier och fick ett bord ute i skuggan. Vi bestämde oss för en chark- och en osttallrik att dela på och till det en flaska 2015 Saint-Aubin 1er Cru En Remilly från Marc Colin. Saint-Aubin, som ligger lite upp över kullen från Puligny-Montrachet, är en lite underskattad by som har några mycket bra producenter som gör underbara viner. Några av vingårdarna i Saint-Aubin ligger i alldeles omedelbar närhet till Grand Cru gården Chevallier-Montrachet där En Remilly är en av dem. En underbar kväll som avslutades med damernas VM i fotboll på TV där Sverige spöade Kanada med 1-0.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar