lördag 8 juni 2019

Lördag 8 juni 2019

Vi startade dagen med en promenad och sedan slappade vi på balkongen tills det var dags att bege oss mot Västerort och Charlottes syster Mia och svåger Benny. 
Vi blev upphämtade vid tunnelbanan (tack Adam) och befann oss snart på verandan med en Aperol-spritz i handen.

Vi satte oss till bords och det dukades upp massor av hemlagade meze-rätter, som alla var jättegoda och mycket vällagade. Till dessert blev det Indisk Mangosorbet.

Till detta serverades lite olika typer av vin med avsikt att prova och känna efter vad som passade bäst till denna lite speciella typ av mat. 2017 Duemani Si som är en 'vuxen' Rosé, dvs lite mer frukt, lite mer kropp och helt torr, trots detta så är den ingen dryck till Meze. 2015 Domaine Rollin Bourgogne Aligoté som är ett mjukt, fruktigt, blommigt vin med relativt låg syra och kändes även den för klen för maten förutom till Mangosorbet där vinet och desserten balanserade bra. 2007 Qunita do Javali FTF 27 och här händer det saker med stor frukt, tydliga fat med karaktär av choklad, ceder, läder och en len strävhet och bra syra, ett stort vin som hanterade maten utan några problem. 
Det var jätteintressant att prova de olika vinstilarna i kombination till maten och vi hade jättetrevligt. Kvällen avslutades som sig bör med Grappa till Charlotte och förstås Whisk(e)y, Whisk(e)y och åter Whisk(e)y 😃som kanske inte är Charlottes och Stefan cup, men Stefan fick ett glas med nåt som var riktigt gott!!? Och Benny, Adam och Elin är ju kungar...ja drottning på Whisk(e)y.
Sammanfattningsvis, en mycket trevlig kväll med goda vänner, god mat, dryck, prat och skratt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar