lördag 29 juni 2019

Beaune 29 juni 2019

Sov lite längre än vanligt då vi inte skulle iväg med cyklarna, åt frukost och bloggade på vårt vanliga café. Gick en promenad till tågstationen för att köpa biljetter till Lyon imorron. 
Fönstershoppade en stund i gränderna, som trots hettan var full av liv och rörelse, handlade lite för kvällen och då klockan blivit lunchdags åt vi för första gången under vår vistelse här lunch inne i Beaune på restaurang. 
Det blev Bar 66 vid torget Place Carnot, där vi beställde Burrata med körsbärstomat och balsamicovinäger samt två öl, en Maes och en Belgisk öl gjord på en blandning av ung lambic och veteöl, Mort Subite Witte lambic som var friskt citrussyrlig med härlig smak av persika. God och perfekt i sommarvärmen.
På vägen hem gick vi genom torget där den traditionella torghandeln pågick som vanligt VARJE lördag året runt och köpte med oss baguette, persikor, aprikoser och körsbär. Eftermiddagen tillbringade vi i vår svala, klimatstyrda lägenhet seendes Ocean 12 och Ocean 13😊 smuttandes på 2017 Puligny-Montrachet Premier Cru La Garenne från 'vår' producent Domaine Larue hemmahörandes i Saint-Aubin och knaprandes på lite god salami från ostaffären.
Sen bänkade vi oss framför TV:n med vinet, en getost, Roquefort, kex, anksalami(!) och körsbär, för att heja fram di Svenske till 2-1-seger mot Tyskland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar