onsdag 26 juni 2019

Beaune 26 juni 2019

Dag 3. Onsdag i Beaune, hjärtat i Bourgogne. 25° varmt. Knappt ett moln på himlen idag heller. Frukost med bloggning på Au Grand Cafe strax före 8. Därefter besök på Alain Hess, där ost, korv och vin införskaffades inför dagens utflykt.
Idag gick färden norrut i Côte de Beaune. Från Beaune via Chorey les Beaune, Ladoix, Aloxe-Corton runt 'Corton-kullen' till Pernand-Vergelesses med Corton-Charlemagne (en Charlemagne) i ryggen, vidare till Savigny les Beaune där vi dukade upp lunch med bröd, ost, salami å vin samt persika till dessert
Vinet 2017 Saint-Aubin 1er Cru Les Combes från samma producent som igår, Domaine Larue. Ett fruktigt, fatigt, friskt vin med härlig citrustouch och knappt skönbart smör- och vaniljton. Det var mycket skönt att sitta på bänken i skuggan av träden och vila från solen en stund. Efter avslutad lunch gick färden hem till dem svala lägenheten för en välbehövlig dusch och vila ett par timmar.

Vi hade bokat bord på Bistro l'Hôtel och gick en sväng i staden innan vi gick dit.
Vi slog oss ned och började med ett glas Champagne Louis Roederer Brut Reserve medans vi kikade i menyerna.
Vi bestämde oss för en av husets paradrätter, Poularde de Bresse Entière Rôtie de Chez Miéral, Purée (hel, ugnsbakad, lite äldre kyckling av honkön, med potatispuré, pommes frites och blandade grönsaker). Vinet bestämdes i samråd med restaurangens nye utmärkte sommelier då den 'gamle' flyttat några kvarter bort och öppnat eget. Vi valde en utmärkt 2013 Volnay 1er Cru Les Mitans från Benjamin Leroux. Vinet hade en underbart stor fruktig doft av mogna körsbär. Smaken var, som doften, fruktig, svagt mjuksträv med skön fyllig munkänsla. Ett mycket gott lent vin med viss strävhet där årgången och producenten visar sig.
Måltiden avslutades med sedvanlig Crepe Suzette och en gul och en grön. Efter en stund i den sköna restaurantatmosfären och lite snack med den svenska ägaren, Johan Björklund, gick vi hem genom den lugna VARMA staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar