fredag 28 juni 2019

Beaune 28 juni 2019

Meningen var att vi skulle cykla norrut idag men vi bestämde att den här veckan får bli enbart Côte de Beaune vilket innebar att istället för att ta tåget med cyklarna till Nuits Saint-Georges och därifrån norrut i Côte de Nuits, tog vi cyklarna norrut från Beaune till Savigny Les Beaune för en liten picnick. Vi hade ställt siktet på en vackert belägen rastplats med utsikt över 'Corton-kullen' vi nyttjat vid cykeltur något år tidigare och där dukade vi upp med solvarma persikor, baguette, salami, chilichips och härligt picknick-vin à la 2016 Clos du Vernoy Domaine des Vignes Givry 1er Cru. Å så vatten. MYCKET vatten!!
Idag var det kanske "bara" 35° med en bris som både kändes stundtals skön och stundtals blev till en lätt men ändock motvind. Vi cyklade tillbaka genom Aloxe-Corton, över stora vägen mot Chorey Les Beaune och tillbaka till lägenheten. Där hämtade vi bara det som tillhörde cyklarna och sedan åkte vi och lämnade tillbaka dem. Den korta vägen tillbaka kändes mödosamt varm och vi stannade till och tog en iskall lager på torget innan vi gick hem till dem svala lägenheten för välbehövlig vila.
Vid pass 7 gick vi så ut igen för att äta en bit. Vi satt oss ned på F and B, beställde Kir Royale (iiihhh så syyyrr..!😖 den fick stå kvar nästan orörd..!!) medans vi bestämde oss för Linguine à la Carbonara Cuite dans la Meule och en flaska 2016 Chassagne-Montrachet Vieille Vignes från Bruno Colin. Pastan behövde salt och peppar men var trots utseendet (något hade tyvärr skurit sig...) rätt god och vinet passade riktigt bra till. Stefan avslutade måltiden på sedvanligt manér med en liten gul VEP.
Tyvärr fick Frankrikes fotbollsdamer stryk av USAs...😢


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar