tisdag 25 juni 2019

Beaune 25 juni 2019

Strax efter 7 satt vi i doften och skuggan från träden utanför vårt vanliga café Au Grand Cafe, med var sin kaffe och croissant
Vi skulle hyra cyklar så efter den härliga frukosten gick vi till cykeluthyrningsstället och fick våra cyklar. (Charlotte överlycklig över sin, som gick på el 😁). Sen tillbaka till centrum för att införskaffa nödvändigheter för dagens picknick. Det blev lokala produkter av ost, salami, bröd och ett vin från Saint-Aubin. Och vatten förstås, det var redan mycket varmt! 
Färden gick idag söderut, genom vingårdarna ner mot Puligny-Montrachet, där vi vände för att inta vår lunch på en mur med utsikt över vingårdarna Combette och Referts. Lunch kan inte smaka så mycket bättre än så här! 
Baguette med korv och ost och så vinet till, som vi höll kylt i cykelväskan i en plastpåse med is från lägenheten. Vinet, 2017 Saint-Aubin 1er Cru Murgers des Dents de Chien från Domaine Larue, ett fantastisk fruktigt och fatigt vin med bra citrusfrukt, fat med smör- vaniljton som balanserade bra till syran. Drickes med fördel direkt ur flaskan. :)
Vi köpte med oss en öl och chips till lägenheten och kände oss sedan väl värda ett par timmars slummer innan vi gick ut på stan igen. Vi promenerade runt en stund men gav snart upp i den drygt 30-gradiga värmen och satte oss ner på en restaurang i närheten av torget och drack varsin Vedett IPA och en flaska vatten. 
Middag åt vi sedan på restaurangen mitt emot, F and B. Vi åt jättegod Fish and Chips och beställde ett vin från Saint-Aubin, samma vingård och samma år som till lunchen men från en annan producent. 2017 Saint-Aubin 1er Cru Murgers des Dents de Chien från Jean Chartron. Vinet var frisk fruktigt citrussyrligt med en viss beskhet i slutet och jämfört med lunchvinet från samma vingård så var detta vin med lite obalanserad syrlighet. Saint-Aubin, som ligger lite upp över kullen från Puligny-Montrachet, är en lite underskattad by som har några mycket bra producenter som gör underbara viner. Några av vingårdarna i Saint-Aubin ligger i alldeles omedelbar närhet till Grand Cru gården Chevallier-Montrachet där Murgers des Dents de Chien är en av dem. Vi avslutade middagen med var sin VEP, en gul till Stefan och en grön till Charlotte, från restaurangens omfattande och välkända Chartreuse-samling.
Japp, sen hem och kolla fotboll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar