torsdag 13 juni 2019

Torsdagen 13 juni 2019

En stor dag idag. Benjamin gör sin ex.jobb-framläggning i Linköping. Sebastian hämtade oss på Tegnérgatan för att ta oss till Linköpings universitet där framläggningen skulle äga rum. Det blev en liten skara som lyssnade intresserat, vissa kritiskt och vissa mindre kritiskt, men nyfiket😊
Efter framläggningen, som godkändes, gick vi till Ölcafé Backen för att samlas allihop och äta en bit mat. Efter detta åkte några hem till Köping medans Stefan, Charlotte och Benjamin färdades mot Stockholm och Operakällan med Sebastian som tillförlitlig chaufför. 
Middagen på Operakällan inleddes som dagen krävde, nämligen med Champagne 2008 Champagne Paul Bara Brut och Champagne Jaques Selosse Initial Blanc de Blancs Brut. Selosse är kungen av Champagne Blanc de Blancs!😊
Tillsammans med Champagnen serverades med jämna mellanrum tre smårätter som harmoniserade ljuvligt till Champagnerna. 

Champagnerna fick hänga med till förrätterna vi valde, nämligen Halstrad färsk anklever med sultanrussinkräm, bakad färsklök, aprikos, lakrits samt ingefärssås och Tysk vit sparris med rabarber, krispig quinoa samt ramslökskräm
Medans vi åt dessa härliga smårätter valde vi vinet till huvudrätten, som blev Helstekt blodduva från Vendée med svartvinbärskräm, bakad endive samt duvsås med sherry. Vinet vi valde blev 2016 Morey St-Denis 1:e Cru Clos Sorbés Vieille Vigne från braiga firman Domaine Fourrier. 
Fågeln trancherades skickligt vid bordet och smakade ljuvligt tillsammans med vinet. 
Interiören och stämningen i matsalen är slående och vi bara njöt av mat, vin och den uppmärksamma servicen. 
Utvalda ostar med en härlig Vallado 10 Anõs Tawny satt som en smäck tillsammans med tre olika marmelader
Kvällen började lida mot sitt slut men innan vi rundade av med Ron Abuelo XV, som lagrats på tawnyfat, och tryffel, fick vi grilla små marshmallows över en liten eld.
Kvällen var fantastisk med bästa servicen, mat och vin. Tiden flög iväg och vi bröt upp efter drygt 4 timmar, nöjda och glada.
Grattis Benjamin!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar