En stor dag idag. Benjamin gör sin ex.jobb-framläggning i Linköping.
Sebastian hämtade oss på Tegnérgatan för att ta oss till Linköpings universitet
där framläggningen skulle äga rum. Det blev en liten skara som lyssnade
intresserat, vissa kritiskt och vissa mindre kritiskt, men nyfiket😊.
Efter
framläggningen, som godkändes, gick vi till Ölcafé Backen för att samlas
allihop och äta en bit mat. Efter detta åkte några hem till Köping medans
Stefan, Charlotte och Benjamin färdades mot Stockholm och Operakällan med
Sebastian som tillförlitlig chaufför.
Middagen på Operakällan inleddes som
dagen krävde, nämligen med Champagne 2008 Champagne Paul Bara Brut och
Champagne Jaques Selosse Initial Blanc de Blancs Brut. Selosse är kungen av
Champagne Blanc de Blancs!😊
Tillsammans med Champagnen serverades med jämna mellanrum tre smårätter som
harmoniserade ljuvligt till Champagnerna.
Champagnerna fick hänga med till
förrätterna vi valde, nämligen Halstrad färsk anklever med sultanrussinkräm, bakad
färsklök, aprikos, lakrits samt ingefärssås och Tysk
vit sparris med rabarber, krispig quinoa samt ramslökskräm.
Medans vi åt dessa härliga
smårätter valde vi vinet till huvudrätten, som blev Helstekt
blodduva från Vendée med svartvinbärskräm, bakad endive samt duvsås med sherry. Vinet vi valde blev
2016 Morey St-Denis 1:e Cru Clos Sorbés Vieille Vigne från braiga firman Domaine
Fourrier.
Fågeln trancherades skickligt vid bordet och smakade ljuvligt
tillsammans med vinet.
Interiören och stämningen i matsalen är slående och vi
bara njöt av mat, vin och den uppmärksamma servicen.
Utvalda ostar med en
härlig Vallado 10 Anõs Tawny satt som en smäck tillsammans med tre olika
marmelader.
Kvällen började lida mot sitt slut men innan vi rundade av med Ron
Abuelo XV, som lagrats på tawnyfat, och tryffel, fick vi grilla små marshmallows
över en liten eld.
Kvällen var fantastisk med bästa servicen, mat och vin. Tiden flög iväg och vi
bröt upp efter drygt 4 timmar, nöjda och glada.
Grattis Benjamin!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar