måndag 14 augusti 2017

chez Chastel fredag 11 augusti 2017

Vi möttes på Fiskeläget i Hötorgshallen för en AW vid halv två-tiden. Jag kom en stund före Stefan, som varit på Göta Fisk på Götgatan på Södermalm och, vår vana trogen i kräfttider, köpt en hink av deras fina, färska kräftor. Idag var en av anledningarna att träffas på Fiskeläget också att överlämna vår nya prislista och prata med killen som tagit över rollen som vinansvarig efter Henrik (som slutat och börjat på Combo vid Odenplan). Vi fick en trevlig pratstund med honom och när vi gick därifrån hade vi köpt med oss ett kilo färska räkor och fått med oss 6 stycken ostron.


När vi kom hem möttes vi av en glad Jonathan och Benjamin och vi började genast arbetet med att förbereda för kvällens kräftkalas. Som inledning på den öppnade vi en flaska 2004 Champagne Gosset Celebris Extra Brut som var jättefin med citrus och tydlig autolytisk ton, dvs tydlig doft och smak från jästen och skålade in helgen och sedan rullades och stektes det köttbullar, korv och vispades majonnäs som sedan dukades fram tillsammans med kräftor, räkor, olika ostar inköpta på lokala ostbutiken Hatz och hembakt brioche. Till detta serverades en mycket trevlig riesling, 2015 Georg Breuer Rauenthal Nonnenberg och ett par 2015 Oude Kriek Boon à l'Ancienne.
Vinet kommer från en vingård som Georg Breuer är ensam ägare till i byn Rauenthal, nämligen Nonnenberg. Vinet var härligt ungt med frisk ren syra och blommiga inslag samt honung och touch av petroleum. Ölen var friskt syrlig med körsbär och rätt tydliga fat. Dagen hade varit den varmaste på mycket länge och det var mycket skönt att avsluta den på balkongen och prata, äta och dricka gott i den ljumma kvällen. När så kräftorna var slut och vi inte orkade äta mer, sjönk vi ner i soffan och tittade på VM i friidrott tillsammans med Ben & Jerry! En jättetrevlig dag och kväll gick mot sitt slut och mycket mätta och nöjda gick till vi till sängs strax före midnatt...
(Grattis Kalle på födelsedagen!❤)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar