söndag 27 augusti 2017

chez Chastel 25-27 augusti 2017

Efter torsdagens vedermödor var vi lite slaka och fredagskvällens gastronomiska utsvävning sträckte sig till en mycket god hemlagad Pizza med Mossarella, Fänkålssalami och Spansk lättrökt Fläsk toppat med färsk Rosmarin och ett smakprov av öppnad 2010 el Puntido som las på luftning till morgondagen, den här typen av vin med stor extrakt och rätt hög alkoholhalt kan stå öppnad i kylen lätt ett par dagar.
På lördagen motionerades det och efter lunch tillagades en sabla god klassisk Biff Rydberg som sköljdes ned med en mycket god, välluftad och vällagrad 2010 el Puntido med 100% Tempranillo från den 24 hektar stora vingården med samma namn i byn Pàganos strax utanför den pittoreska byn Laguardia i Alavesa. Producent är Vinedos de Paganos. Vingården har en jordmån av lera och kalk, en täthet på 3367 vinrankor/hektar (att jämföra med ex Bourgogne med täthet mellan 8000-12000) och ett uttag på 30 hl/ha. Vinet som nu efter några år i källaren börjar få mognadstendenser har en doft som är medelstor+, fatig, fruktig och kryddig med lakritz, körsbär och mineral. Smaken var medelstor, integrerad bra strävhet med bra syra, fruktig, fatig och örtig med svarta körsbär, ceder, lavendel, lakritz och mineral. Ett underbart, kraftigt vin med elegans, bra syra och mineral.

Söndagen påkallades vila i form av lätt motion och häng med bloggning, muffinsbak och gott kaffe. Lite senare kom Jonathan som hade beställt...just det Pizza!😊 okej, nytt Pizzabak a´la fredagen och alla blev nöjda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar