tisdag 22 augusti 2017

chez Chastel torsdag 17 augusti 2017

Vi kom hem i skaplig tid och tog ett glas 2012 Macan medans vi fräschade till oss inför födelsedagsfirande av Eva. Detta Tempranillo-vin gjort av Benjamin de Rothschild och Vega Sicilia på mer än 30-åriga stockar från vineriet i Labadista, Rioja hade en stor fruktig, fatig och örtig doft med massor av lakrits, lavendel och choklad. Smaken var medelfyllig med tydlig men mjuk strävhet och bra syra, fruktig, fatig och örtig med lakrits, choklad och mineral. Ett fylligt, fruktigt, smakrikt, kraftigt vin med härlig strävhet men med stor elegans. Jonte var redan färdigfräschad och fin när vi kom hem, men han tog förstås ett glas Coca Cola tillsammans med oss i väntan på att vi skulle bli klara. Då tiden ändå blev rätt knapp (tiden har ofta en förmåga att bli det, även när man tycker att man har rätt gott om den) bestämde vi oss för att ta bilen den relativt korta biten till Eva & Thomas och hämta upp den dagen därpå.
När vi kom var redan Evas föräldrar, 2 döttrar + 1 pojkvän på plats och vi kunde utbringa en skål med varsitt glas Paul Chollet Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs.
Kvällen var riktigt varm och det var dukat ute på terrassen där det bjöds grillade hamburgare av högrev, rostad sötpotatis, dryck och senare bullar och "dadeltårta" till kaffet.
När klockan blev dags att gå hem tillkallade vi taxibilen, vars molokna chaufför körde oss hela vägen hem och släppte av oss utanför porten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar