tisdag 22 augusti 2017

chez Chastel fredag 18 augusti 2017

Vi möttes efter jobbet för en AW i vanlig ordning på Fiskeläget i Hötorgshallen, där vi tog ett glas vin, en näve fantastiskt goda räkor och samspråkade med den trevlige Tomas. Efter en rundtur i hallen där vi köpte på oss ost (en italiensk getost vid namn Brunet och "riktigt äkta" mozzarella), en liten fänkålssalami och italiensk milt rökt sidfläsk och lite färska örter, gick vi i sakta mak mot Stockholms Central för att ta tåget hem. Det kändes så skönt att öppna ytterdörren och mötas av doften av ett nystädat hem. Välkommen Helg!!
Vi packade upp påsarna, tog osten och ett glas av samma vin som gårdagen, 2012 Macan, och satte oss en stund och filosoferade på balkongen.
Efter någon timme sådär, kände vi oss lite småhungriga och började göra i ordning Hemgjord pizza på surdegsbotten med fänkålssalamin, det milt rökta fläsket och mozzarellan. Mmm... så gott!! Till den tog vi ett glas 2010 San Vicente. Mmm... såå gott!! 😊. Det här vinet från Senorio de San Vicente och den 18 hektar stora vingården Finca la Canoca i San Vicente de la Sonsierra i Rioja lagras under 20 månader på 90% nya Franska fat och 10% Amerikanska och efter en minutiös kontroll och lågt skördeuttag på 26 hl/ha får man fram ett vin med medelstor, fruktig, fatig och örtig doft med lavendel, sötlakrits och choklad. Smaken var fyllig med integrerad strävhet och bra syra, fruktig, fatig och örtig med söt lakrits, lavendel och choklad. Ett fylligt mjuksträvt, fruktigt vin med underbar silkighet och frukt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar