måndag 14 augusti 2017

chez Chastel lördag 12 augusti 2017

Idag blev det frukost något senare än vanligt, klockan hann nog i alla fall bli framåt åtta. Det blev ingen promenad idag utan bara en sån där härlig slö-och slappadag och vi tillbringade största delen av den framför tv:n och tittade på friidrott. En liten paus tog vi dock och det var när vi åkte till ICA Maxi och handlade den märkligaste piggvaren vi sett, nämligen en som var alldeles ljust grå och nästan vacker! Ja, det visade sig att den inte bara var vacker, den var mycket god också!
Men, först åt vi lite pizzarester till lunch som det även slank ner lite riesling till, närmare bestämt en 2013 Keller Nierstein Hipping Riesling Spätlese, som tydligen är engelska drottningmoderns favoritvin. Vinet har bl.a. beställts och druckits vid bröllop och andra högtider inom det engelska hovet sedan drottningmodern kröntes. Och det är det inte särskilt svårt att förstå, då elegansen i det lågalkoholiga och lite söta spätlesen är sirlig och lätt. Och med rieslingens härliga blommighet och syra är vinet otroligt lättdrucket och gott.
Till middag åt vi alltså piggvar. Mycket enkelt lade vi den på en bädd av grovt salt och så - skjuts in i ugnen - och de ca 2 kg som den vägde lät vi stå i ca 2 timmar i 125 graders värme. Mycket enkelt och mycket gott! Jonathan åt med glädje rester bestående av köttbullar och korv.
Lite senare på kvällen tog vi oss ett glas av 2009 Terra de Verema Triumvirat från Priorat som mycket väl dracks utan något till. Vinet hade en stor fruktig, kryddig, örtig och mineralisk doft. Smaken var medelfyllig, sträv med hög syra, saftfruktig, fatig, mineralisk, lite bränd med körsbär, lakrits och lång lite fet och fatig eftersmak av örter och lakrits. Ett intensivt mycket fruktigt, kryddigt och smakrikt med massor av lakrits och mineral.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar