tisdag 22 augusti 2017

chez Chastel lördag 19 augusti 2017

Det regnade rejält på morgonen och vi kände en viss oro för hur det skulle gå för Benjamin som skulle ställa upp i "Sockenrullen-loppet", dvs 36 km på rullskidor runtomkring närliggande byar. En bit före 10:00 tog vi så bilen och åkte mot Odensvi kyrka, Charlotte ordentligt klädd i regnjacka och stora gummistövlar.

Regnet avtog dock ganska snart och det duggade bara när vi parkerade bilen och ställde oss längs vägen för att vänta på att få syn på Benjamin. Han kämpade på bra och när vi hejat klart och han försvunnit ur sikte satte vi oss i bilen igen och åkte och ställde oss vid målet och väntade in honom.
Rätt nöjd, tror vi, kom han i mål och slutade på en hedrande 14:e plats. Det var inte en lång pratstund vi fick med honom efter målgång. Nehej, unge Herr Lembke hade lite brådska, då han skulle med tåget, som skulle ta honom till Stockholm och Södermalm där han senare skulle springa Midnattsloppet..!!

Vi fick sätta oss i bilen och åka hem och invänta Jonathan som skulle stanna över natten. Vi mötte honom när vi parkerat bilen, bärandes på sin lördagspåse med Coca Cola, winegum och Marabou mjölkchoklad som precis inhandlats på Hemköp.


Efter lite pyssel öppnades en flaska 2008 Pol Roger Champagne Brut Rosé och så började vi förbereda för dagens första måltid: Lobster Rolls (åh vad goda de var, recept finner ni här👆). Champagnen var friskt smultronsyrlig med klara Pinot Noir tendenser. Liten besvikelse då vinet var lite trist utan nämnvärt djup och frukt. Vädret var nu så pass att vi kunde duka upp på balkongen och sitta där och äta och titta på människor som gick lite fram och åter på Stora gatan.
När det på kvällskvisten sög lite i våra magar gjorde vi en repris på gårdagen och det blev hemgjord pizza på surdeg och rester av vinet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar