söndag 23 juli 2017

chez Chastel Lördag 22 juli 2017

Efter en skön slapp morgon och en promenad åkte vi till Kungsör och hämtade Benjamin som kom från Berlin via Malmö och Stockholm. Han så oförskämt pigg och fräsch ut fast nattåget från Berlin hade varit olidligt varmt. Vi samlades sedan på Bishops och tog en välkomstöl, Stefan, Lotta, Benjamin och Jonathan. För Stefan och Benjamin blev det en god Lambic Oud Kriek från Boon. Sur med härliga körsbärstoner. För Lotta blev det Visby Sitting Bulldog IPA. För Jonte en CC😆. Sedan blev det matlagning på Chastelet. Stekt Sea Bream, Färska grillade jätteräkor från Argentina (eko-schyssta), Krabba, Grillad korv och Aioli. Medans vi lagade maten bjöds det på 2007 Champagne Pierre Peters Les Chétillons Blanc de Blancs. Den här Champagnen är nog nåt av det bästa vi druckit med sin tydliga autolytiska doft med citron och brioche. Smaken likaledes med påtaglig men dämpad syra, vilket gör den otroligt drickvänlig. Till maten öppnades 2013 Arnaud Ente Meursault Clos des Ambres. Arnaud som är en av de hetaste producenterna i Meursault där stilen återfinns någonstans mellan de mest rika, fatade med mycket smör och de mineraliska, citrusbaserade exakta stilarna. Vinet var lite knutet i doften och gav inte så mycket smör å fat, utan en mer citrusbaserad, lite smörig ton. Ett elegant lite återhållsamt vin med skir citrus och lite fat.  Passade perfekt till maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar