onsdag 19 juli 2017

Onsdag 19 juli

Efter att det, enligt Jonathan, obligatoriska Sommarlovsmorgon slutat på TV och vi fixat lite med det ena och det andra, packade vi in vårt bagage och oss själva i bilen och körde mot Stockholm. Vi anlände hotellet vid ett-snåret och efter att ha lämnat bagaget på vårt rum, kurrade det glatt i våra magar och vi bestämde oss för att gå ner på Skeppsbron och de få metrarna till restaurang Mr French.
Vi blev anvisade ett bord utomhus och efter att ha ögnat igenom menyn bestämde sig Stefan och Charlotte snabbt för skaldjur i form varsina En näve färska räkor och Halv krabba och Jonathan, som ville ha hamburgare, valde Parisare (hamburgare utan bröd som lock, som istället ersatts av ett stekt ägg) ur menyn. Skaldjuren var mycket fräscha, räkorna jättegoda och krabban välmatad. Till skaldjuren drack vi en väl kyld, mycket trevlig 2015 Domaine des Malandes Chablis Premier Cru Fourchaume och till Parisaren blev det otippat en Coca cola.

Inspirerade av Benjamins pågående ölresa (läs mer om den här👆) promenerade vi längs Skeppsbron, bort mot Slussen och Akkurat, där vi bestämt att vi skulle beställa någon god och bra "suröl" av någon sort som rekommenderats av Benjamin. Det blev en 3 Fonteinen Oude Kriek att dela på två och så förstås en till Coca cola, som vi drack på restaurangens uteservering. Ölen var frisk, körsbärsfruktig, med god och "lagom" syra.
Mycket sötsugna  gick vi sedan Götgatan fram och kom inte så långt innan vi hittade en "concept store" för glassen Magnum! Där fick man komponera ihop sitt eget "överdrag" till Magnum-glassen, så det gjorde vi. Mumsandes på glassen gick vi vidare längs Götgatan och in i den lilla ostbutiken Androuet, där vi köpte ett par ostar vars namn vi snabbt glömde bort. Därefter gick vi den lilla biten till Söderhallarna och köpte där med oss några korvar, chips och coca cola. Eftersom klockan började närma sig Bolibompa återvände vi sen till hotellet.
Lite senare, till kvällens fotbollsmatch, dukade vi fram det medtagna vinet, 2014 Domaine Rollin Les Vergelesses Premier Cru, som legat på kylning i hotellrummets minibar under tiden vi var ute och de nyinköpta korvarna, osten och chipsen. När matchen var slut och magarna mätta och belåtna, var det dags att sova!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar