torsdag 20 juli 2017

Torsdag 20 juli

Hotellfrukost!! Utomhus! Härligt!! Ganska tidigt blev det ju oxå, så att vi skulle kunna hinna upp i tid till hotellrummet, för Sommarlovsmorgon. När tv-tittande och lite mys med spelande på telefonen var avklarat, packade vi väskan med rester från gårdagskvällen som matsäck och gav oss ut på promenad.
Vi gick längs Skeppsbron, förbi slottet och Grand Hotel och ut på Skeppsholmen där vi slog oss ned vid Mälarens strand och packade upp den medhavda matsäcken.
När matsäcken var uppäten och vi suttit och tittat ut över vattnet mot söders höjder, strosade vi tillbaka och slog oss ned på Grands uteservering och tittade på folk och drack ett glas 2015 J-M Brocard Chablis Premier Cru Montmains, som vi inte behövde dricka ur, och Coca Cola.
Härligt semester! Vi var lite småhungriga och bestämde oss för att slinka in på Mr French igen, innan vi gick till hotellet. Istället för Chablis kan man dricka öl, tänkte vi, och beställde in En näve färska räkor och en Firestone Easy Jack IPA att dela på. Och nej, Jonte ville inte dela ölen med oss, så det fick förstås bli en cola till...
Efter byte av hotellrum och tillfräschning i en nu fungerande dusch(!), lämnade vi hotellet igen och strosade i lugnt tempo genom Gamla stan till restaurang Svinet där vi tidigare bokat bord. Svinet ligger ovanpå restaurang Djuret, utomhus, på taket och är enbart öppen på sommaren då Djuret håller stängt. Medans vi kikade i menyn, beställde vi in var sitt glas av den, i vårt tycke något för, friska Champagne Henriot Brut Souverain att smutta på.
Menyn i år är Italien-inspirerad och består av en Antipasti, en La Pasta och en huvudrätt, La Grigliata Mista. Vi valde den senare, vilken bestod av Karré, mörbakad fläsksida, Frizze (ligurisk korvköttbulleliknande grej, som det stod i menyn) och grönsaker från träkolsgrillen. Till detta serverades tillsammans med rosmarinpotatis, gremolata och en optional svennetub med chili och rosmarin-majonnäs, allt enligt menyn. Till detta en favorit av årgång 2004, El Puntido, vilken var röd utan mognadstoner, med stor, fräsch, fruktig, fatig doft av saftiga körsbär, örter, lavendel, lakrits. Smaken medelfyllig+, syra medel+, sträv medel+, fatig, fruktig med en klassisk känsla av körsbär, örter, lakrits och tydlig ton av trä. Lång, fatig eftersmak med gröna toner o inte så tät i frukten.

Vi var inte särskilt imponerade av varken maten eller El Puntidon, som båda kändes ganska trista. Puntido av årgång 2004 är inte känd för att vara någon toppårgång och det kunde vi verkligen förstå när vi drack den. Den var inte alls lika pigg så som vi känner den.
Efter maten kände vi oss rätt nöjda och gick precis lika långsamt tillbaka till hotellet som vi gjorde på vägen dit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar