torsdag 21 december 2017

chez Chastel torsdag 21 december 2107

Efter många leveranser i Stockholms- och Västmanlandsregionen under flera veckor och även måndag och tisdag denna, kändes det skönt att inte behöva stressa iväg på onsdag morgon utan kunna jobba hemifrån. Både torsdag och fredag hade vi tagit helt ledigt och kunde använda torsdagen till förberedelse inför stundande födelsedags- och julfirande.
På morgonen steg vi som vanligt upp tidigt och åt frukost i lugn och ro. På förmiddag gick vi, som seden bjuder, bort till torget och köpte julgran, en till farmor och en till oss.
Efter att ha åkt hem med granen till farmor och placerat den i julgransfoten, tagit en sväng till affären, eftersom vi förstås glömt både ett och annat tidigare, åkte vi hem och delade en 2017 Fuller's Vintage Ale.
På eftermiddagen fick vi besök av Benjamin. Idag skulle bli Lyxburgare med hyvlad Beaune-tryffel, cheddarost, bacon och hemgjord majonnäs. Till maten delade vi en 1999 Chateau Hosanna.
Middagen avslutades med en liten portprovning, där vi provade Quinta do Javali 20 Years Old Tawny Port och Quinta do Javali Special Reserve Port mot ett par bitar ost; Stilton, Chèvre, Gruyère och marmelad där vi enades om att Tawnyn nog var den som passade Stilton och Chèvre bäst och Rubyn och hårdosten gick bäst ihop. Efter provningen satte vi på en film, tog fram marsipan och pysslade ihop en liten familj som fick pryda bordet invid granen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar