måndag 18 december 2017

Hemresa Beaune Söndagen 17 December 2017

Upp tidigt och fick en mysig frukost på Hotellet. Taxi till stationen där tåget till Lyon gick punktligt kl 07:00. Framme i Lyon tog vi Rhôneexpressen till flygplatsen där vi var flera timmar före utsatt tid, vilket var skönt med alla kontroller och kvarglömda julklappar i säkerhetskontrollen etc... Vi skulle mellanlanda i München där vi hade 50 min på oss att byta flight till Stockholm 15:25. Var planet försenat? ...självklart var planet från Lyon 35 min försenat!!?? vilket gav oss 15 minuter!! att byta flight i München. 'Inga problem', tyckte ombordpersonalen på flyget. Ok, planet landade 15:05,  kom ur planet typ 15:10, bussen tog oss till Terminal 2 15:15, sen visade det sig att de ändrat vår avgångsterminal från Terminal 2 till Terminal 1!!, vilket innebär schuttletåg dit 15:20, väl framme på Terminal 1 rusade vi till K18 och var framme 15:25!! och där....stod de och väntade på oss:). Hemresan gick bra och vi var hemma i Köping typ 8pm.

Den här lilla trippen till Beaune var omgärdat av idel flygförseningar och stress som ovetskapen omkring anknytningar medförde. Vi kan förstå att det blir förseningar av olika orsaker men Lufthansas ombordpersonal, både till och från Beaune gjorde INGET för att underlätta eller åtgärda konsekvenserna av förseningarna. Informationen var urusel!!! Lärdom: boka flyg med ordentligt tilltagna väntetider för ev. anknytningar.

Vistelsen i Beaune var som vanligt kanonbra med utomordentligt bra boende, bästa maten intressanta viner och stämningen i ett julpyntat Beaune vid den här tiden är sagolik och lördagsmarknaden var som vanligt magnifik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar