torsdag 28 december 2017

Torsdag 28 december 2017

Vi hade en hotellnatt "till godo" och hade tidigare bestämt att använda den till en lugn, avkopplande kväll för att riktigt ladda batterierna.
Vi träffades efter jobbet och gick först till Sheraton där vi tog ett glas champagne (vilket inte behöver närmare beskrivas...) och bloggade en liten stund. Vi kände oss snart nöjda och gick vidare mot Gamla Stan och hotell Victory och väl där, checkade vi in och lämnade vårt lilla bagage på rummet, innan vi gick ner till restaurang Burgundy, som ligger precis i anslutning till hotellet.
Vi bestämde oss för Helgrillad majskyckling för två personer med Sauce Suprême, bakad spetskål, friterad blomkål, confit på skogschampinjon, som serverades med mandelpotatispuré. Till det delade vi en flaska 2012 Domaine Marc Morey Puligny-Montrachet Premier Cru Referts. Vinet hade stor, fruktig, fatig, lite smörig doft med citrus, grillad citron och härligt fet mineralitet. Smaken torr, medelfyllig med hög syra, fruktig, fatig, stenig mineralitet och lite besk citruszest. Lång eftersmak med lite besk fat.
Som dessert blev det idag en jättegod glasspinne, Mövenpick Maple Walnut & PX-sirap, som vi delade på och var sin 2:a Grappa Nardini, av den olagrade sorten.
Efter maten gick vi tillbaka upp på rummet, knäppte på tv:n och tittade på junior-VM i ishockey. Eller, någon tittade och en annan somnade raskt och sov sedan välbehövligt, som en stock, hela natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar