torsdag 14 december 2017

Kick Off Onsdagen 13 december 2017

Upp tidigt för att lasta bilen med 'leveransvin' och iväg för att leverera runt om i Stockholmtrakten. Sagt och gjort, vistartade runt 7 draget och levererade sista flaskorna på Systemet på Vasagatan för att sedan jobba några timmar. Efter lite jobb på kontoret checkade vi in på Grand Hotel och efterlängtad semester och vila påbörjades. Cardierbaren fick besök där några glas njöts innan vårt beställda bord var klart. 2008 Pol Roger Vintage Brut fick bli resans invigningsdryck och smakade bra med skaplig brödighet, brioche och rätt god citronton. 2004 Tondonia Rouge från Lopez de Heredia hemmahörande i Haro provades för att utröna det stora intresse som överoxiderade torra viner röner just nu. Svar: Ett lite livlöst vin med trist, torr smak av torkade frukter. När vi satt oss till bords så enades vi 'pretty fast' om Hamburgare med pommes. Vinet skulle bli en Bourgogne såklart och efter lite botaniserande i Grands gedigna vinmenu fastnade vi för 2009 Robert Groffier Gevrey-Chambertin där den braiga producenten gör vin med frukt och lite större kropp. Hamburgaren var magnifik och Pommesen efterlängtad. Doften var stor, fruktig och lite fatig med röda bär som hallon och jordgubbar. Smaken var rätt fyllig, fatig och kryddig med tydligt skogsgolv, syran var däremot rätt låg vilket gjorde vinet lite enkelt med fadd smak. Bourgogne ska drickas ungt!! Tröttheten tog överhand och efter ett tag lockade sängen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar