söndag 24 december 2017

Julafton 2017

Tidigt upp och ivrigt öppnande av julklappar, dräkt till Charlotte och tofflor till Stefan, varefter julgröten avnjöts med en skinkmacka och god senap. Packning och sen iväg till Spånga och Charlottes föräldrar där nära och kära sammanstrålar varje jul. Stämningen var på topp och efter lite glöggmingel anbefalldes mathämtning och bordssittning. Julbuffén var charmant där topparna var den hemgravade laxen och Kickans köttbullar. Till maten dracks Snaps och Öl. 'Kalle' gjorde sig påmind och typ hälften av gästerna samlades i TV-rummet en trappa ned. Sömnen inföll sig för somliga medans andra spänt följde alla ev förändringar i programmet. 
En liten Portvins-förevisning av sommelier Charlotte i anslutning till julklappsutdelningen satte pricken över i:et denna sköna julaftonskväll. Efter en stunds socialiserande var det  dags att styra kosan mot vår hemstad och del 2 av årets julfirande. 
Väl hemma efter drygt 2 tim välkomnades vi med ett glas Beurton-Vincent Brut Rosé, som smakade underbart med härlig frukt och gott efter den lite tröttsamma resan. Maten smakade oxå bra med Grönkålen som topp. Lite samkväm och god mat och dryck senare knackade tomten på och med pondus och glädje delades klapparna ut. Tiden rusade iväg och det var dax för den traditionella midnattsmässan för Sebastian, Benjamin, Charlotte och Stefan. Skönt med lite frisk luft och andlig spis fastän kroppen värkte och programmet kändes lite eljest. Julkvällen var snart till ända och skinka på hårt bröd och senap tillsammans med Julmust framför TV:n var ett bra slut på en lång dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar