söndag 25 mars 2018

Florens 24 Mars 2018


Den vanliga ritualen på morgonen, sen en långpromenad i Florens som avslutades med en lite sen lunch bestående av Pizza Margerita, med generöst av färsk basilika(!), och varsin öl som hade liten beska, ingen frukt, ingen syra, låg alkohol och var ljummen...ihop med pizzan som behövde förstärkas med salt och peppar var det...mättande. Lite fönstershopping för att sedan få en välbehövlig vila innan kvällens middag som blev samma som i torsdags nämnligen Parione. Betydelsen av trevlig och kunnig personal på en restaurang kan inte nog påpekas. Bemötandet på Parione är mycket trevligt och avslappnat samtidigt som maten från den förhållandevis lilla menyn är god och vällagad, lägg därtill en vinlista som är bra med bonusviner utanför listan som servitör Otto tyckte vi borde smaka. 
Charlotte åt Gnocchi med parmesan och svart tryffel. Stefan åt Pici med vitlök och fläsk och bakade små tomater. Till det beställde vi på inrådan från Otto en alldeles underbar 2013 Mazzei Siepi Toscana IGP med 50% Sangiovese och 50% Merlot hade en stor fruktig fatig örtig doft med lakrits, mynta, tryffel, ceder och mineral. Smaken var torr, sträv med bra frisk syra, fruktig örtig med mint lakrits och mineral och långt mintigt slut med fin beska. Ett elegant fruktigt vin med bra frisk syra och härliga toner av mint och ceder. 
Kvällen avslutades med en ljuvlig Tiramisu och Pariones egengjorda himmelska Limoncello. Sen ville Otto promt bjuda på Citroncheescake med hallonsås, och vem tackar nej till det!? Mycket mätta men nöjda och trötta gick vi den korta biten hem med Ottos ord 'igår var ni gäster - nu är ni mina vänner' dröjandes kvar i våra sinnen. En actionfilm i plattan och sen god sömn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar