lördag 3 mars 2018

Sälen Fredagen 2 Mars 2018

Hängde på låset till frukosten kl 07:30. Skön stund med bloggning, diverse administration och socialt umgänge. Stefan och Charlotte åkte till Tandådalen för en rask promenad på c:a en timme medans Sebastian å Sanna åkte tur på fjället och Benjamin provade skidor. 
Efter lite inköp av mat och dryck var vi åter i stugan på högfjällshotellet med en ostbricka , portvin och rött vin. Ostbrickan bestod av Stilton, Brillat Savarin och Gruyere, portvinet var 2012 Churchill LBV och vinet 2013 Côte-Rôtie Les Jumelles från Paul Jaboulet Ainé. Portvinet var som det skulle men saknade riktigt bra frukt och djup. Vinet från Jaboulet var som vi mindes rätt stramt med stringent syra och inte tillräckligt fruktigt för att vi skulle vara helt nöjda. 
En härligt slö eftermiddag med lite shitshat och slappning som framåt 7-draget övergick till matlagning vilket blev Baconlindad Kycklinglårfilé med Rosmarin, Citron och Purjolöksgrädde. Till dryck blev det fortsatt Jaboulet och några suröl, 2013 Bzart Lambiek Millésime från Brouwerij Oud Beersel, Oude Kriek Schaerbeekse Krieken från Hansens Artisanaal och Oude Geuze Vandervelden 135 från Brouwerij Oud Beersel. Ölen var goda och passade bra till kycklingen medans vinet blev till intet. Kvällen förflöt i gamman och slutade framför TV:n

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar