fredag 2 mars 2018

Sälen Torsdagen 1 mars 2018

Tidigt upp och administrera lite för att sedan packa i väntan på äldsta sonen som kom med hyrbilen från Stockholm. Kom iväg i god tid och resan gick bra i det soliga men kalla vädret.  
I Vansbro stannade vi för lunch som innehöll härlig Kålpudding med Gräddsås och Lingon. Vi var framme i Sälen och Högfjällshotellet vid typ vid 4-snåret. Checkade in och raskt bytte sönerna om till skiddräkt och begav sig ned till Berga by i Sälen för lite 'back- och glidtest' medans vi andra gick på matspaning i omgivningarna runt hotellet. 
Det blev Skaldjursplateau i en avskild del i restaurang Seafood Bar, kallad Champagnehyllan. Plateaun innehöll Hummer, två sorters Ostron, Musslor, Räkor och Havskräftor samt bröd och diverse såser. Vinet 2013 Chassagne-Montrachet Les Encégnières från den alltid braiga producenten Etienne Sauzet. Detta village-vin uppvisade en relativt stor fruktig, fatig doft med citrus, vanilj från faten och tydlig mineralitet. Smaken var torr, med hög syra, fruktig, fatig med tydliga citrustoner, mineral och vanilj i eftersmaken. 
Till dessert blev det Crème-Brûlée för Stefan och Charlotte och Karamelliserat äpple, munkar, vaniljcreme och vaniljglass för Sanna och Sebastian, kaffe till Benjamin. Till Crème-Brûléen blev det en 10 Years Tawny Port från Quinta da Romaneira som var sött intetsägande med torr torkad frukt samt en Grappa, Lo Chardonnay di Nonino från Monovitigno som var klart hyfsad. Sen blev det sömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar