torsdag 8 mars 2018

Linköping Tisdagen 6 Mars 2018

Lastade bilen hemma i Köping med vin för leverans till SB i Stockholm och Gallo i Linköping. Efter en dags jobb styrde vi sålunda kosan till Linköping. Resan gick bra och vi hann leverera vin till Gallo, checka in och besöka Gallo för att 'kolla' prissättning och smutta på våra viner. Efter en stund kom Miquel och hälsade glatt, frågade lite om Champagnerna och prissättning. Vi blev bjudna på det vi införskaffat, tackade för oss och gick med raska steg mot De Klomp som är en skön ölpub med mycket bra öl.
Siktet ikväll var inställt på suröl och vi beställde på rot en provning av Oude Geuze från BOON från fyra olika casks, nr 91, nr 92, nr 108 och nr 110 samt en bonus, 3-årig Lambic. Blandningen på Oude Geuzen var 90/10 vilket är rätt ovanligt vilket gör att den höga syran från den unga Lambic:en inte blir så markant som en ordinär blandning som brukar ligga på 2 delar gammal och 1 del ung Lambic.
Hungern slet i våra kroppar och vi acceperade 'Menu Van de dag', nämligen Confiterad Fläsksida med Gräddstuvad Spetskål, Karamelliserade Äpplen och Rödvinsreduction som var otroligt god och perfekt till de öl vi beställde. 
Till dessert blev det en jättegod Noir Nordic från Örebro Brygghus med fin lakrits karaktär, bra syra och lätt bränd rökig touch. En mycket trevlig kväll med goda öl och trevligt sällskap. En kort promenad till hotellet och sömnen infann sig direkt. 
En god frukost och en mysig färd med lite kaffe och bulle till jobben i Stockholm avslutade denna lilla tripp.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar